Flexibele schil voor het fysieke domein

Wij zijn Exsin. Echte specialisten in het leveren van denkkracht en mankracht in de niche van vergunningverlening, toezicht en (juridisch) advies. Vanuit onze vestigingen in Zwolle en Soest werken we inmiddels voor 22 van de 29 omgevingsdiensten, vele gemeenten, provincies, en 3 waterschappen.

Onze expertise

We leveren de beste mensen in vorm van projecten en detachering. En we werken door heel Nederland, dus we vinden snel de beste hulp voor jouw team.
Grofweg doen we deze dingen:

1. Vergunningverlening
Wij handelen aanvragen voor omgevingsvergunningen correct en tijdig af.
Lees hier meer over externe inhuur van vergunningverleners >

2. Toezicht
Wij helpen omgevingsdiensten, gemeenten, provincies en waterschappen met controles, correspondentie en het opleggen van sancties.
Lees hier meer over externe inhuur van toezichthouders

3. Juridische ondersteuning
Wij kennen het omgevingsrecht, natuurbeschermingsrecht en milieurecht. En weten hoe we dat toe moeten passen.
Lees hier meer over externe inhuur van juridisch adviseurs >

4. Management, Beleid en Advies
Wij leveren ervaren casemanagers, projectleiders en beleidsadviseurs in de niche van de fysieke leefomgeving.
Lees hier meer >

De beste mensen

De mensen moeten het werk doen. En onze omgevingsprofessionals leveren verdraaid goed werk. Want wij koppelen talenten aan senior adviseurs. Een mentor. Zo profiteren onze opdrachtgevers van alle voordelen van jonge talenten. Zonder de nadelen. Want die mentor zorgt dat ook jonge talenten verdraaid goed werk leveren.

Maak kennis met onze teams

Opleidingsprogramma

Wij nemen opleiden serieus. Heel serieus. Daarom krijgen al onze omgevingsprofessionals een verplicht vierjarig opleidingsprogramma. Om het vak te leren. Maar ook om zichzelf te ontwikkelen. Met bijvoorbeeld een training op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Of omgaan met agressie. En dat programma is dus deels op maat. Want elk talent is uniek.

Pit

Onze omgevingsprofessionals hebben pit. In elke zin van het woord. Ze hebben zin in elke klus en elke opdracht. Zorgen voor sfeer en elan op elke afdeling. En bijten zich vast in elke taak. Omdat ze de kans hebben gekregen om carrière te maken in dat waar hun passie ligt. En die kans grijpen ze met beide handen aan.

small-border-bottom Jos van Til 01 sociaalmetcollegas

Een greep uit onze opdrachtgevers

Dit zeggen onze klanten over ons:

“De mensen van Exsin passen goed bij ons. Net of ze dezelfde bloedgroep hebben als wij: zelfstandig werkende mensen die de samenwerking opzoeken.

Met een enorme drive en het juiste kennisniveau om goed werk te leveren. Met dank aan het opleidingsprogramma in de Academy by Exsin.”

– Mirjam Lammers, Omgevingsdienst Achterhoek

“Ik vind twee dingen heel prettig aan Exsin. Ten eerste heb ik een vaste contactpersoon die ik rechtstreeks kan bellen. Hij kent mijn organisatie en begrijpt heel snel precies wat ik zoek.

Ten tweede kan ik terecht voor detachering maar ook om milieucontroles te laten uitvoeren. En dat tegen een vaste vooraf afgesproken prijs.”

– Marcel van der voet, Omgevingsdienst de Vallei

We werken in een markt met capaciteitstekort. Exsin helpt ons met het opleiden van trainees, verlenen van vergunningen en ondersteuning bij RO-vraagstukken. Daarnaast is een jurist bij ons gedetacheerd. We werken best veel samen dus.

Het is een goed en professioneel bureau. Doordat ze ook nog snel schakelen en goed meedenken, is het heel fijn samenwerken.

– Isabel van Dijk, Omgevingsdienst Achterhoek

“We huren Exsin voor voor extra capaciteit bij zowel vergunningen, toezicht als advies, bijvoorbeeld juridisch medewerkers. Wij kunnen niet 100% voorspellen waar het werkaanbod ligt, daarom werken we met een flexibele schil.

Wat ik prettig vind, is dat Exsin zijn processen goed op orde heeft. Ze denken mee, zijn proactief en hebben een reële tariefstelling. De mensen die er werken zijn tevreden en leergierig, het zijn professionals waar je van op aan kunt.”

– Ronald van Dolen, Omgevingsdienst IJsselland