“Hier is aandacht voor privé, dat doet wat met je.”

Hi, dit is Marijn (32). Hij studeerde Milieukunde in Deventer en startte daarna als toezichthouder bij Exsin. In de 6 jaar daarna verdubbelde het aantal medewerkers tot zo’n 70 collega’s.

Toch voelt het voor hem nog steeds als een kleine organisatie.

Wat is het meest veranderd in die zes jaar dat jij bij Exsin werkt?

“Zes jaar geleden was ik nieuw, werd ik opgeleid. Nu leid ik projecten en leid ik zelf op. Door ervaring word je beter in communiceren, zelfverzekerder, makkelijker in contact zoeken en contact maken. Inmiddels ben ik een vraagbaak voor bepaalde onderwerpen, zoals stookinstallaties, complexere bedrijven, of grotere industrie.

Vragen kunnen stellen, is typisch Exsin. Toen ik junior was vond ik het fijn dat ik altijd iemand kon bevragen. Korte lijntjes. Dat is niet veranderd. Doordat mensen lang bij ons blijven werken, is er veel kennis in huis die we graag met elkaar delen. Als je één peper inhuurt, dan krijg daar je de kennis van 70 pepers bij. Dat maakt Exsin, Exsin.”

Een grote organisatie, die klein voelt, kun je dat uitleggen?

“Ik ken lang niet iedereen zo goed als in het begin, maar er wordt hier niet ingeleverd op aandacht. Je zit veel op je werk, dan is het belangrijk dat de sfeer goed is. Dat er belangstelling voor je is. Ook als het privé minder gaat. Een voorbeeld? Ik heb een auto-ongeluk gehad, waarvan ik moest revalideren. Collega’s kwamen langs, ik kreeg tijdschriften, bloemetjes, telefoontjes. En ik kreeg alle tijd om te herstellen.

Vervolgens kreeg ik een hernia. Ook toen kreeg ik de tijd. Exsin kwam zelf met een andere auto en een aangepaste werkplek. Dan voel je dat je een goede werkgever hebt. Als ik het vrienden vertelde, of mijn vriendin, dan waren ze onder de indruk hoe goed dat hier geregeld is.

We werken hard, het werk moet af, maar de nadruk ligt op groeien en leren. Dat uit zich in hoe we met elkaar omgaan. We doen dit samen. Ben je een collega, dan hoor je erbij. We motiveren elkaar om resultaat te halen. En dan vieren we regelmatig een feestje. Zo ontstaat er een andere band dan alleen collega’s. Het voelt soms alsof je aan het werk bent met vrienden. Dit is een hechte club, met aandacht voor werk én privé, dat doet wat met je.”

Lees hier alle verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team