“Ze kijken hier meer naar talent dan naar opleiding.”

Floris (32) is op zijn dertigste al senior adviseur geworden. Hij bouwt dan ook al zeven jaar aan een carrière bij Exsin.

Terwijl weinig van zijn vrienden verwachten een werkleven lang voor dezelfde baas te werken, ziet hij dat bij Exsin mensen lange tijd blijven. Hij snapt dat wel, want bij Exsin wordt van jou gevraagd om bewust met je carrière aan de slag te gaan.

Kun jij jouw carrière bij Exsin beschrijven?

“Bij Exsin word je uitgedaagd om na te denken over jouw eigen loopbaan. Wat voor carrière streef je na? Tijdens het eerste sollicitatiegesprek kreeg ik bijvoorbeeld de vraag waar ik mezelf over tien jaar zag staan. Mijn antwoord was dat ik een eigen onderneming hoopte te hebben. Waarin? was de vervolgvraag. Dat wist ik nog niet, ik wilde mij eerst ontwikkelen tot volwaardig adviseur, maar toen werd al meegedacht over mijn persoonlijke groei.

Toen ik begon had ik geen ervaring als omgevingsprofessional, maar er was een helder opleidingsprogramma voor de eerste jaren. Wat moest ik leren? Welke opleidingen horen daarbij? Welke verantwoordelijkheden horen bij welke rol? Ik heb hier altijd een richting om naar toe te groeien. Het is vervolgens aan mezelf om actie te ondernemen. Naast mijn eigen werk kreeg ik steeds meer de verantwoordelijkheid voor het werk van anderen. Zo ben ik stap-voor-stap doorgegroeid tot senior adviseur.’

Wat maakt Exsin de ideale plek om carrière te maken?

“Ze kijken hier meer naar talent dan naar opleiding. Ik was bijvoorbeeld de eerste Integrale Veiligheidskundige bij Exsin. Dat was best spannend: past iemand met deze opleiding bij Exsin? Medewerkers die opgeleid zijn als veiligheidskunde zijn hier nu niet meer weg te denken. Welke opleiding je hebt gedaan, bepaalt hier niet alles. Er wordt voornamelijk gekeken naar talent en karakter. Pas je in het team? Ben je gemotiveerd? Het vak kun je leren, het gaat erom dat jij jezelf uitdaagt om jezelf te ontwikkelen.

Tegenwoordig kiezen mensen vaak niet meer een werkleven lang voor één werkgever. Hier gebeurt dat wel. Bij Exsin krijg je namelijk steeds nieuwe verantwoordelijkheden. Je denkt niet alleen mee over jouw eigen ontwikkeling, maar ook dat van het bedrijf. Je krijgt het vertrouwen om steeds nieuwe taken op je te nemen, waardoor je groeit. Exsin geeft je de kans om te ontdekken wat je nou echt wilt doen. Wat echt bij je past. Vervolgens heb je jouw eigen ontwikkeling zelf in de hand, terwijl Exsin actief met jou meedenkt.

Zelf ben ik gegroeid tot senior adviseur én heb ik een eigen winkel. Wat dat betreft beloofde Exsin mij te helpen mijn doelen na te streven, en is dat dus gelukt.”

Lees hier alle verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team