Zo krijg je pit in je medewerkers

Bij Exsin werken omgevingsprofessionals met pit, want die presteren beter. Om die belofte waar te maken hebben we een programma ontwikkeld: Inpeperen. Inwerken dus, maar dan Exsin-style.

In dit stuk verklappen we hoe wij onze onboarding hebben geregeld. Doe er je voordeel mee.

Pepers
Onboarding Zwolle zo krijg je pit in je medewerkers
Of je past het ontbijt van je medewerkers aan…

We noemen onze medewerkers ook wel Pepers. Daar begint het mee. Een peper heeft pit. Dat ben je in gedrag en houding. Onze collega’s kunnen op veel manieren Peper zijn, maar een Peper kan altijd contact maken. Die klopt zichzelf niet op de borst, maar durft wel te zeggen wat hij vindt. Maar kan ook feedback ontvangen. Zal de dialoog dus aangaan. Altijd met respect voor de mening van de ander.

En een Peper is niet bang is om te vallen. Maar ook niet om weer op te staan, met het risico om nog eens te vallen. Een fout kun je maken, en daarna best nog eens, dat moet ook, als je maar doorhebt dat je een fout maakte. En daarvan leert. Dat is een Peper.

Sollicitatie? Kennismaking!

Hoe komt iemand binnen? De eerste indruk is al belangrijk, al is dat niet bepalend. In het gesprek vragen we vooral wie iemand is, niet wat iemand kan. Wat iemand niet goed kan, is namelijk te leren. En opleiden, daar zijn we sterk in. Wie iemand is en wat iemand wil, vinden we belangrijker.

Waar is iemand goed in? Waar wordt iemand blij van? Waarom wil die hier werken? Hierover gaan we in gesprek. Een groep mensen met het juiste karakter, de juist motivatie, dat enthousiast is met elkaar, dat straalt af op de werkvloer. Daar selecteren we onze mensen vooral op. Op karakter.

De 100 van

Voor elke nieuwe collega hebben we de eerste 100 minuten, 100 uren én 100 dagen uitgewerkt. Stap voor stap leren ze Exsin kennen. Wie moeten ze spreken? Wat kunnen ze waar vinden? Van filmpjes van HR en BHV, tot het installeren van hun telefoon. En van de eerste meeloopdag, tot het evaluatiemoment na zes maanden. Elke stap is uitgewerkt.

De focus verschuift snel van wegwijs- en kennismaken, naar het eigen maken van werk, methodes en onze procedures. Zodat wij niks vergeten en zij zo snel mogelijk zelfstandig hun werk kunnen doen.

Opleiden en ontwikkelen

We nemen opleiden serieus. Heel serieus. Zo serieus dat we onze eigen Academy by Exsin hebben. Wet- en regelgeving is best pittig, daarom krijgt iedereen een verplicht opleidingsprogramma. Een reeks cursussen, waarvan een aantal vakinhoudelijk zijn (over wet- en regelgeving) en een aantal over persoonlijke ontwikkeling gaan; hoe kom je over, hoe communiceer je, hoe overtuig je? Dat programma is deels op maat, want elk talent is uniek.

Het blijft belangrijk dat onze Pepers uitgedaagd worden en zich ontwikkelen. Dat kan bij ons in elke richting die ze maar willen. Ook als een vergunningverlener besluit toezichthouder te worden, juist de commerciële kant op wil of wilt leidinggeven. Ze hebben de regie over hun eigen loopbaan.

Verbinding en teamwork

Als je één Peper inhuurt krijg je de ervaring en kennis van 80 Pepers er gratis bij. Mooi geschreven, maar het is echt zo. Niet alleen formaliseren we dit doordat iedere starter een mentor krijgt toegewezen, maar het uitwisselen van kennis is ook gewoon de norm. Je bent er ook om een ander te helpen.

Daarnaast investeren we continu in de onderlinge verbinding. Met teamuitjes en andere activiteiten. Van een spelletjesavond en een vrijdagmiddagborrel tot darttoernooien en marathons.

Klinkt te gezellig? Het is voor ons een essentiële voorwaarde om het beste te kunnen bieden. Leuk om ons te volgen? Kijk eens op onze Linkedin-pagina >

 

Exsin is slechts de gids
Wij typten het net al: Pepers hebben de regie over hun eigen loopbaan. Wij zijn slechts de gids die hen helpt alles uit hun carrière te halen. We noemen onze managers niet voor niks teamcoach.

Alle pepers, van starter tot senior, stellen samen met hun teamcoach mijlpalen op. Waar wil iemand zich in ontwikkelen? Wat wil die leren? Hoe is hun werk privé-balans? Past het werk nog bij hun leven? Of moeten we iets aan passen? Ze zijn verantwoordelijk voor hun eigen carrière.

Kortom: we willen weten wat ze blij maakt. Daar passen we het werk op aan. Want blije mensen presteren beter. Zo helpen wij onze collega’s om het beste uit zichzelf én hun werk te halen. En daarom leggen opdrachtgevers de mooiste opdrachten bij ons neer.

Wat we doen?
Wij zijn de flexibele schil voor het fysieke domein.

Doordat omgevingsprofessionals niet voor het oprapen liggen, heeft de overheid regelmatig extra vergunningverleners, toezichthouders of (juridisch) adviseurs nodig. Wij zorgen voor die extra mankracht. Met hulp van Exsin, in de vorm van detachering en projecten, krijgen teams van de overheid het werk toch gedaan.

Nieuws

31 oktober 2023

Wanneer mag je een opleidingstraject een traineeship noemen?

We vroegen het ChatGPT en we scoorden 6 uit 6. Lees meer over de traineeships bij Exsin.
Lees meer
27 oktober 2023

Kom je naar de gratis Masterclass Effectief Communiceren?

Wij organiseren deze gratis masterclass voor professionals in het fysieke domein. Om de Academy by Exsin beter te leren kennen.
Lees meer
17 oktober 2023

Waar kan een junior juridisch adviseur ervaring opdoen?

Waar kun je ervaring in milieu- of omgevingsrecht opdoen? Dat is namelijk een dingetje. Vooral bij de overheid.
Lees meer