Waar kan een junior juridisch adviseur omgeving ervaring opdoen?

32 - 40
Zwolle
waar jij wil

Ieder jaar nemen we getalenteerde junior juridisch adviseurs in dienst.ย  We leiden ze op, begeleiden ze en stomen ze klaar voor het echte werk.

Maar de eerste opdracht blijft een uitdaging, omdat de overheid > 3 jaar werkervaring vraagt. Dus als de ‘marktplaatsen’ vinkjes zetten voor de overheid, dan vallen deze talentvolle, gemotiveerde en voorbereide professionals af.

Gemiste kans voor de overheid! โŒ

Waar kan een junior juridisch adviseur ervaring opdoen?
Wij geloven dat juridisch teams ook geholpen zijn met professionals met < 3 jaar werkervaring. Ze kunnen op sneller worden klaargestoomd.
Zo doen wij dat:

  • Uitgebreid opleidingstraject:
    Alle juristen volgen een uitgekiend opleidingstraject tot juridisch adviseur omgeving, om te voldoen aan de VTH-kwaliteitscriteria. Ze volgens zowel vakinhoudelijke als soft skills trainingen. Ze krijgen grondige kennis van het omgevingsrecht en bestuursrecht en snappen hoe ze die kennis effectief toepassen. Na drie maanden zoeken we de eerste klus.

 

  • Praktische werkervaring:
    Dagelijks ondersteunen en adviseren startender juridisch adviseurs onze vergunningverleners, toezichthouders en ervaren juristen. Daarnaast werken ze op projectbasis, bijvoorbeeld het opstellen van (voornemen) lasten onder dwangsom, juridisch toetsen van controlerapporten en -brieven, of het opstellen van verweer- of beroepsschriften. Dus aan praktische werkervaring geen gebrek.

 

  • Ervaren collega’s:
    Onze junior juristen hebben een ervaren jurist als mentor, die meedenkt, meekijkt, adviseert en begeleidt. En ze kunnen terugvallen op 70 andere professionals. Onze ervaring met deze aanpak is erg positief, starters kunnen terugvallen op een schat aan ervaring. En opdrachtgevers hebben de ruimte om al snel complexere vraagstukken neer te leggen, omdat we die expertise in huis hebben.

Dit levert dus al behoorlijk wat ervaring op. Wat blijkt uit de positieve beoordelingen van opdrachtgevers, zodra die junioren hun eerste detachering doen!

Toch blijft die eis van 3, 4 of 5 jaar werkervaring voor een startend jurist een lastige. โŒ

Welk juridisch team durft het wel aan met jong talent?
Bijvoorbeeld met Karin of Hein. Laat het ons weten.

Karin:

Hein:

 

 

 

 

Bekijk hier al onze juridisch adviseurs >

Nieuws

23 juli 2024

Kom naar de gratis Masterclass Duurzaamheid

Hoe ga je aan de slag met duurzaamheid in je organisatie? Dat hoor je tijdens deze masterclass.
Lees meer
2 juli 2024

7 redenen om met je ervaring voor Exsin te kiezen

Vol overtuiging zeggen we dat ons adviesbureau ideaal is voor ervaren professionals om hun carriรจre te laten passen bij hun leven.
Lees meer
17 juni 2024

Werk je als freelancer binnen het fysieke domein?ย 

We krijgen de mooiste opdrachten, dus misschien kunnen we jouw expertise wel inzetten.
Lees meer