Deze 7 vaardigheden kun je trainen voor de Omgevingswet

32 - 40
Zwolle
waar jij wil

De Omgevingswet is er. Voor professionals die ermee werken, is het cruciaal om niet alleen kennis bij te spijkeren, maar ook hun soft skills. Persoonlijke eigenschappen zijn de sleutel tot een succesvolle uitvoering van deze wet.

Je zult nóg beter moeten samenwerken. En dat kun je trainen. We noemen de belangrijkste eigenschappen, en waarom ze van belang zijn.

Deze 7 vaardigheden kun je trainen voor de Omgevingswet:

 1. Persoonlijk Leiderschap:
  In de context van de Omgevingswet, waarin de verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn verschoven, is het essentieel dat professionals zelfverzekerd en doelgericht handelen. Hoe ga je om met belemmerende gedachten? Hoe zet je twijfel om in actie. Persoonlijk leiderschap helpt te vertrouwen op jezelf.
 2. Persoonlijk Effectiviteit:
  Verantwoordelijkheid nemen is één, maar hoe zet je verantwoordelijkheid om in acties, die leiden tot resultaat? Hoe lastig of vervelend een situatie is, je hebt altijd een keuze om iets te doen. Persoonlijke effectiviteit helpt je om prioriteiten te stellen, proactief te handelen en resultaten te halen.
 3. Effectieve Communicatie:
  Hoe leg je plannen en procedures begrijpelijk uit aan verschillende belanghebbenden, variërend van overheidsinstanties tot burgers en bedrijven? Het helpt als je bewust bent van je eigen communicatiestijl en het effect daarvan op anderen. Creëer begrip, voorkom misverstanden en overtuig de ander van jouw visie.
 4. Netwerken:
  De Omgevingswet bindt verschillende sectoren en belanghebbenden, waardoor samenwerking essentieel is. Door slim te netwerken met betrokkenen en experts word jij effectiever. Je krijgt toegang tot waardevolle kennis, contacten en informatie. Een breed netwerk (en het onderhouden daarvan) is straks van onschatbare waarde.
 5. Draagvlak creëren:
  Hoe betrek je belanghebbenden bij je plannen? Hoe overtuig je hen van jouw visie? Eerst moet je jouw eigen boodschap vormen, daarna zoek je naar de raakvlakken met dat van een ander. Motiveer ze om achter jou te staan, waardoor de kans op een (voor jou) succesvolle uitvoering vergroot.
 6. Weerstanden overwinnen:
  Weerstand is een natuurlijke reactie op verandering, en doordat je met meer partijen vroegtijdig in gesprek gaat, zul je vaker met weerstand te maken krijgen. Maar weerstand kun je voorspellen, herkennen, begrijpen en er effectief mee omgaan. En ja, ook dat is te leren.
 7. Spreken met Impact:
  Ten slotte is het vermogen om met impact te spreken een krachtige eigenschap bij het werken met de Omgevingswet. Het helpt je om mensen te motiveren, inspireren en overtuigen van een goed idee. Pak de aandacht, houd deze vast en kun breng de gewenste boodschap effectief over.

Kortom, de Omgevingswet vraagt om een andere manier van samenwerken. En slim (samen)werken, dat kun je leren.

Wij begrijpen dat persoonlijke ontwikkeling tijd kost, daarom geven we de zevendaagse training Soft Skills Opleiding ‘Aan de slag met de Omgevingswet’

Dus bespaar jezelf frustratie. Zorg dat je bent voorbereid. En laat de Omgevingswet voor jou werken.

Aan de slag met de Omgevingswet?

Nieuws

29 april 2024

Ontdek ons 3-stappen-plan tot strategisch duurzaam samenwerken

Volg dit 3-stappen-plan om strategisch duurzaam samen te werken. Of volg onze gratis masterclass.
Lees meer
25 april 2024

Na 2023 zijn we ook ‘Beste werkplek 2024’!

Trots: na 2023 mogen we ons ook in 2024 Beste Werkplek noemen!
Lees meer
25 april 2024

We sluiten ons aan bij MVO Nederland

We zijn officieel lid van MVO Nederland, het bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers. Een hulpvolle stap in ons streven om nog meer onze duurzame verantwoordelijkheid te pakken.
Lees meer