“Bij Exsin zijn volop doorgroeimogelijkheden.”

Vincent (25) studeerde Ruimtelijke ontwikkeling en startte in 2020 bij Exsin. Het begin was bijzonder: binnen twee weken zat hij weer thuis vanwege de corona-pandemie. Dat hij toch een vast contract kreeg, daar sprak veel vertrouwen uit.

Met welk woord zou jij jouw eerste jaar omschrijven?

“Als nieuwe medewerker heb je normaal gesproken een inwerkperiode op kantoor en vervolgens ga je met collega’s op pad. Dat viel beiden weg, omdat bijna heel Nederland thuis moest werken. Bovendien lukte het niet om een externe opdracht voor mij te vinden, omdat gemeenten vanwege het thuiswerken geen nieuwe collega’s inhuurden. En ik had maar een contract voor zes maanden. Voor iedereen een gekke wereld, maar voor mij extra spannend.

Vlak voor het einde van mijn contract kwam er een kans, bij de omgevingsdienst Rivierenland. Maar toch, was het niet te laat? Mijn contract liep bijna af en ik had nog niet zoveel laten zien. In juli kreeg ik post van Exsin: een vaste aanstelling!

Het geeft vertrouwen dat ze met mij vooruit durfden te kijken, ondanks die moeilijke beginperiode. Daarna werd ook mijn detacheringscontract verlengd, dus dat vertrouwen heeft zich uitbetaald.”

Hoe werkt dat vertrouwen door in het werk?

“Hier ben je geen nummertje dat uren moet maken. Het ontwikkelen van medewerkers is het primaire doel. Zo begon ik met kleine informatievragen en behandel ik nu reguliere omgevingsvergunning-aanvragen. Elk half jaar vraagt mijn teamcoach of ik het naar mijn zin heb en wat mijn mijlpalen zijn (persoonlijke doelen red.). Wil ik mij verder ontwikkelen in het afhandelen van omgevingsvergunning-aanvragen, of wil ik de beleidskant op? Welke ambitie heb ik? Ik denk dat collega’s daardoor vaak lange tijd bij opdrachtgeverszitten: Exsin levert echt goede mensen.

Het contact met mijn directe leidinggevende daarover is heel laagdrempelig. We zijn daar eigenlijk continu over in gesprek. Ook op vrijdag bijvoorbeeld, als we op kantoor bij Exsin zijn. Dan spreek ik ook andere collega’s of de directeur. Wat maak ik mee? Waar loop ik tegenaan? Dat gaat over werk, maar ook over privé. Niemand wil hier dat je iets opkropt en daardoor het plezier in je werk verliest. Af en toe zo’n praatje is ook goed voor het vertrouwen.”

Lees hier alle verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team