“De informele, collegiale sfeer bij Exsin is uitstekend.”

Vincent (26) studeerde Ruimtelijke ontwikkeling. Net van school had hij een bak aan kennis, maar nog geen ervaring: “Vooral de soft skills-trainingen waren ontzettend waardevol aan het begin van mijn carrière.”

Inmiddels is Vincent beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling. Hij staat klaar om zelf een junior adviseur ruimtelijke ordening te begeleiden. Kom gewoon eens kennis maken.”

Beschrijf jouw eerste jaar bij Exsin eens?

Eerst doorliep ik een intensieve inwerkperiode van drie maanden, inclusief cursussen, casestudies en projecten op kantoor. Daarna begon ik als bouwvergunningverlener, waarbij Etiënne (senior adviseur bouw) me begeleidde.

Na een half jaar kreeg ik mijn eerste opdracht bij de Omgevingsdienst Rivierenland, eerst als vergunningverlener Bouw RO. Hier beantwoordde ik vragen van inwoners en behandelde kleinschalige vergunningaanvragen, zoals uitbreidingen aan woningen, zoals uitbouwen en dakkapellen, en bijvoorbeeld bijgebouwen in de tuin.

Na zes maanden kreeg ik ook meteen een vaste aanstelling bij Exsin. Daar sprak veel vertrouwen uit.

Inmiddels ben ik als adviseur ruimtelijke ordening gedetacheerd als beleidsmedewerker bij de gemeente Hof van Twente. Ik houd me bezig met principeverzoeken en bestemmingsplanprocedures, waarbij ik een adviserende rol heb en met inwoners meedenk over onder andere de indeling van toekomstige erven en de ontwikkeling van nieuwe woningen.

Zo bouw ik steeds verder aan een mooie carrière.”

Hoe zou jij een starter overtuigen?

“Hier ben je geen nummertje dat uren moet maken. Het ontwikkelen van medewerkers is het primaire doel. Zo begon ik met kleine informatievragen en behandel ik nu bestemmingsplanprocedures. Door middel van nieuwe opdrachten en trainingen blijf ik mezelf ontwikkelen.

Elk half jaar vraagt mijn directe leidinggevende of ik het naar mijn zin heb en wat mijn persoonlijke doelen zijn. Wil ik een andere kant op of zit ik nog goed? Het contact daarover is heel laagdrempelig. Als ik iets wil, dan is dat bespreekbaar.

De informele, collegiale sfeer bij Exsin is sowieso uitstekend. We hebben een team met ervaren adviseurs, waaronder ikzelf. En we staan klaar om onze kennis en ervaring te delen. Kom gewoon eens kennis maken.”

Vacature junior adviseur ruimtelijke ordening