"Als je een nieuw plan zoekt na je studie, dan kun jij je hier breed ontwikkelen."

Thijs (22) studeerde Veiligheidskunde en wilde aan de slag bij Defensie, maar corona en een ongelukkige schouderblessure gooiden roet in het eten. Hij liet zich niet ontmoedigen en werd toezichthouder.

Valt jouw plan voor na je studie in duigen? Laat het verhaal van Thijs je inspireren.

Hoe raakte jij overtuigd om toezichthouder te worden?

“Ik had geen idee wat een toezichthouder doet, en ook van omgevingsdiensten had ik nog nooit gehoord. Maar ik las het verhaal van iemand die ook niet exact wist wat hij na zijn studie wilde doen, en hier de kans kreeg om zich breed te ontwikkelen. Dat sprak me aan. Ik zocht ook de ruimte om te ontdekken wat bij me past.
 
Daarnaast komt een toezichthouder elke week bij verschillende soorten bedrijven. En bij die bedrijven kom je op plekken waar je normaal nooit zou komen. Dat vind ik leuk. Vorige week stond ik in de opslag van een winkel, gisteren zag ik een procesbad in een verzinkerij en morgen mag ik naar een productiehal. Elke week is hierdoor anders. 

Exsin heeft me hier goed voor opgeleid. Hierdoor weet ik waar ik het over heb, kan ik een boodschap juist overbrengen en sta ik stevig in mijn schoenen. Ook al ben ik vaak een stuk jonger dan de mensen waarbij ik controleer.”

Wat spreekt jou aan als Toezichthouder Energie?

“Dat ik uiteenlopende organisaties bezoek, om te kijken of zij voldoen aan de energiebesparende maatregelen die vanuit de overheid verplicht zijn gesteld. Wij stellen de stappen vast die genomen moeten worden. Meestal is dat goed nieuws, voor het milieu én hun portemonnee. 
 
De gestelde maatregelen – waar bedrijven mee aan de slag moeten – zijn namelijk pas verplicht als er een terugverdientijd is van maximaal vijf jaar. Ondernemers zitten niet per se te wachten op controles van de overheid, maar ze willen altijd geld besparen.

Dat we hierdoor van Nederland een betere plek maken om te leven, omdat we hierdoor eerder onze klimaatdoelen halen, is de winst voor alle partijen.

Ja, Exsin is een goede plek voor wie zijn carrière nog niet heeft uitgestippeld en zich nog flink wilt verbreden.

Lees hier meer verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan? Dat kunnen we ons voorstellen.

Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk onze vacatures

Maak kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team