“Hier voel ik de vrijheid om te blijven leren.”

Susan studeerde IT-recht en startte vlak na haar studie bij Exsin als juridisch adviseur omgevingsrecht, terwijl ze geen kennis had van het omgevingsrecht. Niet erg. Bij Exsin is talent het belangrijkste ingrediënt.

En ze vertelt ook wat ze na een dag werken doet om te ontspannen…

Je startte zonder ervaring in omgevingsrecht, veel geleerd?

“Ik had wel kennis van bestuurs- en IT-recht, maar in het omgevingsrecht begon ik eigenlijk blanco. Tijdens het inwerktraject is mij ontzettend veel geleerd. Eerst leerde ik de theorie en al snel praktijk, door opdrachten van collega’s opnieuw te behandelen. Zo leerde ik ontzettend snel. Daarnaast liep ik enkele dagen mee met toezichthouders om nieuwe situaties te leren kennen. Nog steeds ga ik af en toe mee. Op deze manier zie ik de dingen in de praktijk, die ik als juridisch adviseur toets. Daar leer ik veel van.

Exsin neemt opleiden serieus. Hier voel ik de vrijheid om te blijven leren. Er is een opleidingsprogramma waarin continu cursussen aangeboden worden, zowel vakinhoudelijk als gericht op sociale aspecten. Bijvoorbeeld de cursus ‘Hoe krijg ik ze mee?’ Die maakt je bewust dat het karakter van de ander mede bepaalt hoe jij het best kunt communiceren. Ik kreeg dus een opleidingsprogramma met vakinhoudelijke kennis, persoonlijke ontwikkeling én praktijkervaring. En hiermee een vliegende start als jurist. ”

Pittig? Wat doe je om te ontspannen?

“Na een dag werken, met veel nadenken achter een computer, vind ik het heerlijk dan buiten mijn gedachten te verzetten terwijl ik fysiek bezig ben. Dan doe ik graag calisthenics. Dat is een soort mix tussen turnen en fitness, waarbij je alleen jouw lichaamsgewicht gebruikt om te trainen.

Of er raakvlakken zijn met mijn werk? Ja hoor, als jurist werk ik heel zelfstandig, maar ook met collega’s, bijvoorbeeld bij de implementatie van de omgevingswet. Calisthenics doe ik ook zelfstandig, het is geen teamsport, maar ik doe het wel in groepsverband. Met beide boek je sneller progressie als ervaren mensen jou de juiste technieken aanleren. Mensen met kennis, geduld en de kwaliteit om iets over te brengen.

Bovendien hebben we bij calisthenics elke week een nieuw programma. Ook als jurist is geen dag hetzelfde. Het is allebei heel afwisselend, waardoor ik steeds weer wordt uitgedaagd.

Maar het vult elkaar vooral mooi aan. Na een dag werken, ben ik graag buiten.”

Meer weten over calisthenics?

Lees meer op: https://www.zwolle-calisthenics.nl/

Of solliciteren als jurist?

Bekijk hier de Vacature Jurist Omgeving >

Lees hier alle verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team