Simon

Omdat veel starters willen bijdragen aan een betere wereld, maar nog niet weten hoe, vragen we onze collega’s waarom hun werk ertoe doet. Vandaag houden we toezichthouder milieu Simon van zijn werk….

Als toezichthouder milieu doet je werk er toe

Waarom is dat wat je NU doet belangrijk?

“Ik was vanochtend op controle bij een tankstation. Nu stel ik een rapport op met mijn bevindingen. Vervolgens stuur ik een brief richting de ondernemer, waarin staat dat hij binnen een bepaalde termijn de vloeistofdichte vloer moet laten keuren en mogelijk moet laten herstellen.

De vloeistofdichte vloeren bij tankstations moeten namelijk regelmatig gekeurd worden, omdat slijtage optreedt, onder andere door de vrachtwagens en auto’s die daar dagelijks overheen rijden.

Als die vloer gebreken vertoont, kan bij een incident brandstof de bodem in lekken. Dan loop je het risico dat dit in het grondwater terechtkomt, maar ook dat het bodemleven én de flora en fauna wordt aangetast. Dat wil je voorkomen.”

En als hij de keuring niet doet?

Simon, toezichthouder milieu
Simon, toezichthouder milieu

“Uiteindelijk kunnen we we een handhavingstraject starten, maar zo ver is het gelukkig nog niet. Eerst deze brief. “

Lees hier meer verhalen

Ook zo'n mooie baan?

Wij zoeken continu naar startende én ervaren vergunningverleners, toezichthouders of juridisch adviseurs. Omdat opdrachtgevers de mooiste klussen bij ons blijven neerleggen.

Geen ervaring? Geen probleem. We leiden je op en helpen je te worden wie en wat jij wilt zijn. Daarbij passen we ons aan, aan jouw leven, omdat blije mensen nou eenmaal beter presteren.

Dus stel je voor!
En wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Check hier onze vacatures