"Ik draag bij aan een betere leefomgeving en dat spreekt me aan."

Wil jij na je studie werk doen dat er echt toe doet? Dan zit je goed bij Exsin! Sabrin (24) zocht een uitdagende baan na haar studie Integrale Veiligheid en vond haar plek bij Exsin.  
 
Als vergunningverlener Wet Natuurbescherming (WNB) draagt ze bij aan een betere leefomgeving. Lees haar verhaal. Misschien hebben we ook wel plek voor jou.

Waarom ben jij vergunningverlener geworden?

Toen ik solliciteerde wist ik eigenlijk niet wat komt kijken bij het werk van een vergunningverlener. Maar de belofte ‘dat ik bij zou dragen aan een betere leefomgeving sprak me aan. Daarnaast leek Exsin me een leuk, jong bedrijf, met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Het leek en lijkt me een goede start van mijn carrière. 
 
Eerst twijfelde ik wel of de bureauzijde van deze functie bij me zou passen. Ik zit toch veel achter mijn laptop om aanvragen te beoordelen. Maar al snel merkte ik het voordeel dat ik overal kan werken. En ik kan mijn dagen zelf indelen. Meestal werk ik op kantoor en soms thuis, maar ik heb ook wel eens in een koffietentje gewerkt. Die flexibiliteit is heerlijk.   
 
Daarnaast kan ik allerlei extra taken oppakken. Zo heb ik een opdrachtgever geholpen om Teams beter in te richten als communicatiemiddel. En geef ik trainingen over de Aerius calculator. En bij Exsin ben ik secretaris van de personeelsvereniging. De meeste tijd ben ik vergunningverlener, maar het valt me mee hoeveel taken ik daarnaast nog op kan pakken.

Waarom spreekt het werk als vergunningverlener je aan?

We doen belangrijk werk, dat is wat het werk zo uitdagend maakt. Wet- en regelgeving is essentieel voor de gezondheid van zowel het milieu als de mensen en dieren in Nederland.  
 
Maar vergunningverlening gaat verder dan enkel het beoordelen van aanvragen. Het gaat er ook om dat je de aanvrager verder helpt, zodat hij of zij waarde kan toevoegen aan de maatschappij. Ik zoek steeds de balans tussen de wensen van de aanvrager en mogelijke negatieve effecten op mens, natuur en milieu. Dat is de uitdaging die dit werk zo interessant maakt. 
 
Inmiddels ben ik al twee jaar vergunningverlener en ik zie iedere dag weer kansen om nieuwe dingen te leren. Ik wil me bijvoorbeeld specialiseren in luchtwassers, apparaten die de uitstoot van verontreinigende stoffen bij agrarische bedrijven helpen verminderen. En wie weet, maak ik daarna de overstap van agrarische naar industriële bedrijven. Er valt nog zoveel te ontdekken en te leren.

Lees hier meer verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan? Dat kunnen we ons voorstellen.

Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk onze vacatures

Maak kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team