“Medewerkers zijn hier bewust met hun carrière bezig.”

Ronald (40) begon 14 jaar geleden als junior toezichthouder bij Exsin. Inmiddels is hij doorgegroeid naar teamcoach. Hij helpt nu 28 toezichthouders om hun werk zo goed mogelijk te doen. Te leren. Te groeien. Carrière te maken.

Jij hebt zelf carrière gemaakt bij Exsin, vertel eens?

“Zo kun je het inderdaad noemen. Toen ik hier begon, heetten we nog Sinnema. Dat is eeuwen geleden. We werkten met een handvol mensen. Er was geen inwerkperiode of opleidingsplan. Het was zwemmen of verzuipen. Maar de sfeer was gelijk goed. Ik startte als junior toezichthouder. Toen was het hier al gebruikelijk dat je kansen die je ziet, kunt grijpen. Dat zit hier diepgeworteld.

Ik zag in de eerste jaren zaken die beter of anders konden. Zo miste ik bijvoorbeeld een opleidingsplan, zodat personeel gericht kon doorleren. Vanaf niks startte ik. Dit inwerk- en opleidingsplan is gegroeid tot wat het vandaag is. Het is een groot succes. Professioneel. Mede hierdoor zijn onze medewerkers betrokken, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de motivatie om te groeien. Bovendien blijven ze steeds langer werkzaam bij Exsin.

Dat medewerkers hierdoor bewust met hun carrière bezig zijn, dat is typisch Exsin. Daar ben ik wel trots op. Ik zie mensen groeien. Als iemand verbeterpunten, voor zichzelf of het bedrijf, dan wordt er geluisterd en vaak concreet meegedacht over de volgende stap. Dan stellen we een doel en is het aan diegene om aan de slag te gaan.

Zo verging het mij ook. Het bracht mij tot teamcoach inmiddels. Dit is echt een goede plek om jezelf te ontwikkelen.”

Wat wil je zeggen tegen iemand die toe is aan een carrièrestap?

“We zoeken ook ervaren omgevingsprofessionals. Mensen die nog steeds pit in zich hebben. Mensen van de inhoud. In wie een opleider schuilt. Trainers. Dat kan een mooie uitdaging zijn. Mensen die naast hun inhoudelijke werk, andere collega’s opleiden. We leiden talenten op en dus moeten we kunnen terugvallen op iemand met ervaring.

Aan de andere kant zoeken we ook ervaren mensen die met hun voeten in de klei staan en complexe opdrachten kunnen doen. Ook dan ben je welkom. Exsin geeft je de ruimte om zelf een carrièrepad te kiezen.

Zo zit ik als adviseur nog op de inhoud, maar wel steeds minder. Ik regel als teamcoach vooral dat mijn medewerkers goed kunnen werken. Ik spar met ze en beoordeel ze, maar ga ook op kraamvisite. Ik maak een opleidingsplan met ze, vraag een leaseauto voor ze aan, maar begeleid hen ook op de inhoud. Daar haal ik veel voldoening uit. Dat is mijn carrièrekeuze.

Ik gun iedereen zo’n plek waar je gesteund om jouw eigen carrière te maken.”

Lees hier alle verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team