“Exsin helpt om het beste uit jezelf te halen.”

Maxime (29) studeerde Biologie en startte op haar vierentwintigste bij Exsin als milieutoezichthouder. Exsin gaf haar carrière een kickstart.

Binnen enkele maanden voerde ze zelfstandig controles uit bij akkerbouwers, autogarages en restaurants, daar sprak veel vertrouwen uit.

Op welke manier helpt Exsin jou bij jouw loopbaan?

“Als ik terugkijk naar wie ik was, voordat ik bij Exsin begon, vers van de studie, dan ben ik zo erg gegroeid. Ik twijfelde of het werk bij mij zou passen, of ik stevig genoeg in mijn schoenen stond. Exsin gaf me dat vertrouwen, door cursussen over communicatieve vaardigheden én door opdrachten te geven die bij mij passen.

Toen ik begon, liep ik eerst met collega’s mee. Al na enkele maanden voerde ik zelfstandig controles uit, waarbij een ervaren collega meekeek bij de voorbereiding en de uitwerking. Zo leerde ik het vak snel. Sindsdien ben ik zelf verantwoordelijk voor het opstellen van mijn mijlpalen, op welke vlakken ik wil groeien en hoe ik dat ga doen. Exsin helpt daarbij om het beste uit mezelf te halen. Zodra een opdracht afloopt bijvoorbeeld, dan heb ik inspraak of ik daar wil blijven of dat ik iets anders wil doen.

Agrarische controles vond ik interessanter dan industriële en dus mocht ik mij daar in specialiseren. Opdrachten werden daar specifiek op uitgezocht. Na drie jaar toezicht wilde ik een andere weg inslaan, richting beleidsmedewerker of projectmatige werkzaamheden. Daar had ik nog geen werkervaring in, dus het zoeken ging wat moeizamer, maar dat hield Exsin niet tegen.
Officieel heet mijn functie nu ‘specialist meldingen’. Ik onderzoek aangetroffen stoffen in biologische producten, die daar niet in horen te zitten. Hoe komt dat daar? Welke gevolgen heeft dat? Elke melding is een nieuwe puzzel, met veel meer diepgang dan de agrarische controles. Deze nieuwe uitdaging geef mij weer nieuwe energie.

En zodra ik weer toe ben aan een nieuwe stap? Dan gaan we daarover in gesprek. Ik voel de vrijheid om te ontdekken wat in me zit en de kant op te groeien die bij mij past.’

Wat vind jij nog meer belangrijk aan een werkgever?

“Als je tijd voor jezelf nodig hebt, dan is daar begrip voor. Hoe Exsin omging met de pandemie bijvoorbeeld, maakte indruk. Het wegvallen van structuur vond ik zwaar, daarnaast overleed mijn kat. Toen ik aangaf dat ik minder wilde werken, antwoordde mijn teamcoach: ‘Zeg maar per wanneer, dan maken we het rond.’ Ook maakten we afspraken om de werkdruk tijdelijk te verlichten en later weer op te bouwen.

Als ik mijn werk anders in wil richten, dan staan ze dus bij me. Ik heb hier invloed op de uren die ik werk, zodat werk en privé in balans is. Daar spreekt geborgenheid en vertrouwen uit. Ook als het even minder gaat, zal ik hier niet snel mijn baan verliezen. Exsin staat achter haar medewerkers, dat is een zekerheid waar we op terug kunnen vallen. Dat vertrouwen maakt dat ik gelukkig ben met mijn baan bij Exsin.”

Lees hier alle verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team