Marjo

Omdat veel starters willen bijdragen aan een betere wereld, maar nog niet weten hoe, vragen we onze collega’s waarom hun werk ertoe doet. Vandaag gaan we mee met toezichthouder milieu Marjo….

Als toezichthouder milieu doet je werk er toe

Waarom werd jij toezichthouder milieu?

“Eerlijk gezegd, vond ik het lastig om een baan te vinden op hbo-niveau, omdat ik afstudeerde aan Het Conservatorium. Bovendien heb ik een jonge dochter, waardoor ik een werkgever zocht die daar flexibel mee omgaat.

Bij Exsin startte ik als vergunningverlener, maar ik ben niet het type dat elke dag – de hele dag – achter een computer zit. Als toezichthouder ben ik veel onderweg, ga ik bij bedrijven langs en voer ik gesprekken met allerlei verschillende ondernemers.

Vandaag bezocht ik een manage én een zeilschool, bijvoorbeeld, en die controles werk ik morgen uit op kantoor. Die afwisseling bevalt goed.

Ik controleer of bedrijven nog voldoen aan de milieuvergunning die ze gekregen hebben, en vertel ze vervolgens welke overtredingen ik constateer en hoe ze die kunnen herstellen. Bijvoorbeeld bij opslag van gevaarlijke stoffen of de afvoer van afvalstoffen. Ik was ondernemers erop hoe zij aan milieuwet- en regelgeving voldoen.”

Maar werk-privé-balans is je belangrijkste motivatie?

“Het was de reden dat ik hierop solliciteerde, ja. Maar ik vind zowel het werk als de organisatie ook echt leuk. En wie weet, dat ik die flexibiliteit van mijn werkgever later weer kan gebruiken om weer meer te gaan zingen.“

Lees hier meer verhalen

Ook zo'n mooie baan?

Wij zoeken continu naar startende én ervaren vergunningverleners, toezichthouders of juridisch adviseurs. En dan kun je net als Marjo zomaar op een zeilschool (foto boven) of manage (foto beneden) belanden.

Geen ervaring? Geen probleem. We leiden je op en helpen je te worden wie en wat jij wilt zijn. Daarbij passen we ons aan, aan jouw leven, omdat blije mensen nou eenmaal beter presteren.

Dus stel je voor!
En wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Check hier onze vacatures