Marjo

Omdat veel starters willen bijdragen aan een betere wereld, maar nog niet weten hoe, vragen we onze collega’s waarom hun werk ertoe doet. Vandaag gaan we mee met toezichthouder milieu Marjo….

Als toezichthouder milieu doet je werk er toe

Waarom werd jij toezichthouder milieu?

“Nou, ik studeerde af aan het Conservatorium en wilde zangeres worden, of zanglerares. Maar vanwege mijn dochter, zocht ik een werkgever die daar flexibel mee omgaat.

Daarnaast ben ik niet het type dat elke dag – de hele dag – achter een computer zit. Als toezichthouder ben ik veel onderweg, ga ik bij bedrijven langs en voer ik gesprekken met allerlei verschillende ondernemers. Dat blijk ik dus heel leuk te vinden.

Ik controleer bedrijven of zij voldoen aan milieuwet- en regelgeving, bijvoorbeeld bij opslag van gevaarlijke stoffen of de afvoer van afvalstoffen.

En ja, je hebt ondernemers die niet op jou zitten te wachten. Dan moet je stevig in je schoenen staan, weten hoe je een conflict vermijdt. Maar dat kun je leren. En meestal gaat het goed.

Vandaag bezocht ik bijvoorbeeld een manage én een zeilschool, en die controles werk ik morgen uit op kantoor. Die afwisseling bevalt goed.”

Maar werk-privé-balans is je belangrijkste motivatie?

“Dat was de reden dat ik hierop solliciteerde, ja, maar ik vind zowel het werk als de organisatie ook echt leuk. En wie weet, kan ik die flexibiliteit van mijn werkgever later gebruiken om weer meer te gaan zingen.“

Lees hier meer verhalen

Ook zo'n mooie baan?

Wij zoeken continu naar startende én ervaren vergunningverleners, toezichthouders of juridisch adviseurs. En dan kun je net als Marjo zomaar op een zeilschool (foto boven) of manage (foto beneden) belanden.

Geen ervaring? Geen probleem. We leiden je op en helpen je te worden wie en wat jij wilt zijn. Daarbij passen we ons aan, aan jouw leven, omdat blije mensen nou eenmaal beter presteren.

Dus stel je voor!
En wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Check hier ons Traineeship Milieu