“Exsin is een organisatie gebleken waar je van op aan kunt.”

Henk (59) werkte jarenlang als bedrijfsadviseur ruimtelijke ordening. Sinds anderhalf jaar werkt hij bij Exsin. Dat bevalt goed. Hij kan kiezen voor de leuke dingen van zijn werk.

Vertrouwen, veiligheid en werkplezier zijn voor Henk essentieel om zijn werk goed uit te voeren. Zeker in de laatste jaren van zijn werkende leven.

Nog een aantal jaren tot jouw pensioen, waarom koos je voor Exsin?

“Ik ben bijna zestig. Wat ik niet wil zeggen is ‘ik moet nog zoveel jaar werken’, maar ‘ik mag nog zoveel jaar werken’. Mijn hele loopbaan heb ik kansen gegrepen om met de leuke dingen door te gaan. En mij op die manier verder te ontwikkelen. Daarom vroeg ik mijzelf af: waar wil ik mijn laatste jaren werken? Is dat bij een (andere agrarisch) adviesbureau of ga ik nog iets anders doen? Iets nieuws? Zo kwam ik op de website van Exsin terecht. De frisse uitstraling, de verhalen van medewerkers (nu collega’s red.) en de manier waarop zij nieuwe mensen benaderen spreekt mij aan. Hier vond ik een nieuwe uitdaging. Ik werk niet meer als adviseur, maar als vergunningverlener. Ik zit nu aan de andere kant van de tafel. Het voordeel is dat ik als voormalig adviseur gewend ben in oplossingen te denken.

Exsin is een organisatie gebleken waar je van op aan kunt. Met kwalitatief zeer goed en gemotiveerde medewerkers. Door goede opleidingen te bieden, vertrouwen te geven en persoonlijke aandacht, geeft Exsin iedereen de kans om zich te ontwikkelen. Bijvoorbeeld tot tot een goede vergunningverlener. Ik heb plezier in mijn werk, in een vertrouwde werkomgeving. Hier zit ik op mijn plek.”

Wat bedoel je met een vertrouwde werkomgeving?

“Vertrouwen voel je als waardering voor jouw werk wordt uitgesproken. De ene keer spreek ik de teamleider, dan de directeur, dat zijn allebei positieve mensen. Het is niet zozeer het compliment zelf die helpt in het werk, maar wel het vertrouwen dat een compliment inboezemt. Dat is prettig. Ik merk dat ik het overneem, bijvoorbeeld bij de trainees die ik begeleid. Ik geef bewuster een compliment, zodra ze goed werk doen.

En bij Exsin staan ze achter hun medewerkers. Zo was een collega bij een opdrachtgever na afloop van het contract weggegaan. Iemand die goed is in haar werk. Zij werd vervolgens door iemand van die organisatie onterecht van slordigheid beschuldigd. Hierop volgde een gesprek met de opdrachtgever om dat met elkaar uit te spreken. Dat is ook Exsin.

Ten slotte benoem ik de belangstelling in jou als persoon. Niet alleen in jouw werk, ook privé. Ingrijpende gebeurtenissen laten ze niet ongemerkt voorbij gaan. En als jij iets nodig hebt, dan is veel mogelijk. Wil je meer vrije tijd? Een cursus doen die jou verder brengt in jouw carrière? Of een training geven die jouw collega’s helpt? Je kunt je hier ontwikkelen op een manier die jou aanspreekt, dat is bij Exsin altijd bespreekbaar.

Als je een leuke club mensen zoekt, die werkelijk om elkaar geeft, dan raad ik Exsin zeker aan.

Lees hier alle verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team