“Als eigenaar van een webshop waardeer ik een flexibele werkgever.”

Thomas (28) studeerde integrale veiligheidskunde. Tijdens zijn studie richtte hij een webshop op. Na zijn diplomering werd hij toezichthouder bij Exsin. Maar zijn webshop wordt ook steeds succesvoller…

Het ene moment inspecteert Thomas opslagruimten voor gevaarlijke stoffen, een uur later belt hij met een sokkenleverancier uit Italië. Hij schippert tussen twee ambities. Gelukkig denkt Exsin met hem mee.

Startte je eerst die webshop of begon je eerst bij Exsin?

“In Deventer studeerde ik integrale veiligheidskunde. Daar startte ik met een maatje de verkoop van fietsverlichting. Eerst via Marktplaats, later via webshops en verkopen we allerlei fietsaccessoires. Als het maar bijdraagt aan de veiligheid van fietsers op de openbare weg. Dat loopt zo goed dat we dit nog steeds doen. We ontwikkelden zelfs een eigen sokkenlijn met reflecterende banden.

Na mijn studie ben ik benaderd door iemand van Exsin. Is dit niet wat voor jou? Op de website las ik over milieu en omgevingsprofessionals. Dat zei mij niet veel, maar ik wist ook niet wat ik wel wilde doen. Ik kwam net van school en overal vragen ze drie, vier, vijf jaar werkervaring. Hoe krijg je dat? Bij Exsin is dus een opleidingsprogramma, waardoor je stap voor stap wel die ervaring krijgt. Dus ben ik op gesprek gegaan. En dat klikte. Hier kreeg ik de kans om meters te maken. Terwijl ik ook de ruimte heb om mijn webshop voort te zetten. Die vrijheid trok mij aan.”

Waaruit blijkt dat je de vrijheid krijgt bij Exsin?

“Veel organisaties zeggen dat ze geen negen-tot-vijf-mentaliteit hebben, of dat het een platte organisatie is, bij Exsin is dat ook echt zo. Als je iets wilt, of nodig hebt, dan kun je dat aangeven. Dan is veel mogelijk. Ik ben nu op projectbasis bij omgevingsdienst Twente. We hebben een lijst met 600 adressen waar we controles moeten uitvoeren. Dat moet binnen een bepaalde tijd. Maar binnen die tijd, krijg ik de ruimte om mijn werk zelf in te vullen.

De tijd die ik in mijn webshop stop verschilt van niets, tot enkele uren per week. Dat is afhankelijk van het seizoen, de leveringen en het aantal bestellingen. We leveren bijvoorbeeld fietsverlichting, daar is in de winter meer vraag naar dan in de zomer. Maar wielrensokken zijn weer populairder in de zomer. Het meeste werk gebeurt in het weekend of in de avonduren. In principe gaat het bij mij om kleine momenten die ik pak. Soms is het prettig dat ik pakketjes voor vijf uur op de post kan doen. Of dat ik tussendoor een Instagram post kan maken. Dat is bij Exsin geen probleem. Ik heb redelijk de vrijheid om zelf mijn tijd in te delen. Als ik bepaalde momenten nodig heb voor onze webshop, dan maak ik die tijd weer goed op andere momenten.

Volgens mij werkt dat ook zo voor collega’s met kinderen, die een studie volgen of die een andere reden hebben om even flexibel te werken. Als jij je wensen uitspreekt, dan is bij Exsin veel mogelijk.”

Lees hier alle verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team