“Hier krijg ik alle kansen om mijn carrière op te bouwen.”

Suzanne (32) studeerde rechten en droomde van een baan bij de rechtbank of het openbaar ministerie. Ze werkte jaren in het strafrecht. Toen ze twee jaar geleden een plek zocht om haar carrière verder uit te bouwen, ontdekte ze Exsin.

Inmiddels zit ze tot haar nek in de milieuwetgeving en het bouwbesluit. Ze is hier op haar plek. Hier kan ze carrière maken.

Waarom verruilt een jurist het strafrecht voor het omgevingsrecht?

“Na mijn studie werkte ik een aantal jaar bij slachtofferhulp Nederland. Dankbaar werk. Daarna was ik nog een tijd bedrijfsjurist, maar daar zat ik niet op mijn plek. Het paste niet. Een internationaal bedrijf, maar de functie die ik verwachtte, bleek het niet te zijn. Ik zou contractuele dingen regelen door heel Europa, maar in praktijk deed ik weinig juridische zaken. Terwijl ik mij wilde ontwikkelen als jurist. Carrière maken.

Dus ik besloot uit het strafrecht te stappen én om geen bedrijfsjurist meer te zijn. Maar wie wil je hebben als je geen ervaring hebt? Als je een ander rechtsgebied kiest, begin je toch weer op nul. Toen ontdekte ik Exsin. Hier wilden ze in mij investeren, zowel in kennis en tijd als in iemand die mij coacht. Ook qua salaris boden ze perspectief.

Ik had dus wel een bak ervaring, maar niet specifiek op dit rechtsgebied. Niet als omgevingsprofessional. Dat leerde ik hier. Daar is Exsin goed in. Het is een bedrijf dat meer kijkt naar jou als persoon dan naar een curriculum vitae. Ik houd daar wel van. Bij Exsin geven ze mij volop ruimte om te groeien.”

 

Hoe helpt Exsin jou dan groeien?

“Bij Exsin werken natuurlijk meer ervaren juristen van wie ik kan leren. Een project doe je nooit alleen. Als ik een vraag heb, dan app ik mijn collega’s. Ervaren mensen. Dat spart toch wat makkelijker dan met een opdrachtgever. Het is prettig dat je altijd iemand kunt bereiken. De ene keer geven ze tips, de andere keer tegengas, of ze geven een voorbeeld van een soortgelijke zaak die zij behandelden. Altijd helpen ze me verder. Exsin is een stevige organisatie met veel kennis.

Onze teamleider is ook een heel ervaren jurist. Met haar bespreek ik welke opdrachten ik wel en niet wil doen. Ik wilde graag voor een gemeente werken – dat is echt anders dan een omgevingsdienst – dan bespreken we dat. Vervolgens kijken we of er een opdracht is die bij me past, of ze brengt mij in contact met personen die me verder kunnen helpen. Uiteindelijk ligt het aan jezelf welke stappen je hierin zet. Zie jij kansen? Weet jij hoe jij je wilt ontwikkelen? Ik krijg hier in ieder geval alle ruimte om mijn carrière op te bouwen.”

Lees hier alle verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team