Exsin en de FUMO leiden vergunningverleners samen op

Na een periode van zorgvuldig voorbereiden, begonnen deze week twee trainees met hun traineeship tot vergunningverlener milieu en vergunningverlener ontgrondingen. Deze opleiding duurt twee jaar, waarin in ze werken bij de FUMO, maar worden opgeleid, getraind en begeleid door Exsin.

Formeel zullen de trainees na één jaar detachering vanuit Exsin, als volwaardig vergunningverlener een dienstverband aan kunnen gaan bij de FUMO. Terwijl de begeleiding vanuit Exsin het tweede jaar doorloopt.

Werven, opleiden en begeleiden

De afgelopen maanden heeft Exsin kandidaten benaderd, besproken en beoordeeld voor het traineeship. Uiteindelijk zijn twee personen voorgesteld aan de FUMO. Samen is besloten om met Geart Tigchelaar en Elora Smit het traineeship te starten.

Exsin zal, naast het werven, ook gedurende twee jaar het opleiden en begeleiden van de trainees op zich nemen. Aan de ene kant door het bieden van inhoudelijke cursussen over wet- en regelgeving, maar ook over persoonlijke ontwikkeling. Aan de andere kant door een ervaren vergunningverlener van Exsin als mentor aan de trainees te koppelen.

Het opleidingstraject zal direct plaatsvinden bij de FUMO en niet bij Exsin. Zo leren de trainees de organisatie, de werkwijze, toekomstig collega’s en de systemen direct kennen. Zij zullen starten met het afhandelen van meldingen die bij de FUMO voorhanden zijn, onder begeleiding van de ervaren vergunningverlener van Exsin.

De trainees werken het eerste jaar in dienst van Exsin, het tweede jaarcontract treedt de kandidaat in dienst van de FUMO. In jaar twee loopt de inhoudelijke begeleiding vanuit Exsin nog wel door. Na deze twee opleidingsjaren stopt het opleidingstraject vanuit Exsin en is het streven dat de trainees met een vast dienstverband op zak zelfstandig kunnen werken bij de FUMO.

Kansen in de markt

Door de samenwerking met de FUMO kan Exsin haar dienstverlening om starters een goede opleiding te bieden uitbreiden. Daarnaast zien we hierin potentie om deze vorm van samenwerken ook aan andere omgevingsdiensten aan te bieden. Zo ontstaan er sterke groeimogelijkheden in een competitieve markt. Voor FUMO zorgt de samenwerking ervoor dat zij in deze krappe arbeidsmarkt de beschikking krijgt over meer mankracht op hun afdeling. Onervaren vergunningverleners
worden in korte tijd goed opgeleid, terwijl zij direct inzetbaar zijn.

Nog twee plekken voor trainees

We delen de ambitie om nog twee traineeships vergunningverlener milieu te starten.
Check de vacature hier > 

 

Over Exsin

Wij zijn Exsin. Echte specialisten in het leveren van denkkracht en mankracht in de niche van vergunningverlening, toezicht en handhaving binnen het fysieke domein.  Vanuit onze vestigingen in Zwolle en Soest werken we voor 22 van de 29 omgevingsdiensten, vele gemeenten, provincies, en 3 waterschappen.

Over de FUMO

De FUMO is de omgevingsdienst van Friensland. Hun medewerkers controleren of bedrijven in Fryslân zich aan wet- en regelgeving houden. Dit doen ze in opdracht van de 18 Friese gemeenten, de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân. Naast vergunningverlening, toezicht en handhaving geven zij ook advies
Lees meer op Fumo.nl >

 

Meer weten?

Heb je vragen over deze samenwerking of over het traineeship?
Bel of mail dan met Wouter van der Meer: wvandermeer@exsin.nl of bel: 06 1296 1650.

21 september 2023

Zo krijg je pit in je medewerkers

Althans, we verklappen hoe wij onze onboarding hebben georganiseerd. Doe er je voordeel mee.
Lees meer
17 september 2023

Traineeships voor milieu én omgeving

Wij leiden starters op die willen bijdragen aan een betere leefomgeving: vergunningverleners, toezichthouders en juridisch adviseurs.
Lees meer
11 september 2023

𝐕𝐞𝐢𝐥𝐢𝐠𝐡𝐞𝐢𝐝𝐬𝐫𝐞𝐠𝐢𝐨’𝐬 – waar werk blijft liggen – opgelet:

Twee toezichthouders willen de stap maken naar een opdracht in 𝐎𝐩𝐞𝐧𝐛𝐚𝐫𝐞 𝐎𝐫𝐝𝐞 𝐞𝐧 𝐕𝐞𝐢𝐥𝐢𝐠𝐡𝐞𝐢𝐝...
Lees meer