“Bij Exsin is een prettige sfeer, met volop doorgroeimogelijkheden”

Tim (30) studeerde diermanagement (wildlife management). Hij werkt een jaar bij Exsin als vergunningverlener. De juiste plek om zijn carrière te starten. Hij wil een belangrijke bijdrage leveren aan een beter milieu.

Regelmatig vraagt hij zich af: waarom zien mensen het milieuprobleem nog zo slecht in?

Je bent net gestart bij Exsin, welke belangrijke les leerde je al?

“Ik zit nu gedetacheerd in de gemeente Oss als agrarisch regisseur vergunningen.
Een boer wil bijvoorbeeld een nieuwe stal bouwen en moet hiervoor een vergunning
aanvragen. Zijn aanvraag komt bij mij binnen en ik begeleid het hele proces
tot aan de definitieve vergunning. Zo beoordeel ik meerdere vergunningsaanvragen.

Bij die gemeente is één ander persoon die hetzelfde werk doet. Er speelt veel: van een geitenhouder waar streng toezicht op zit, tot een varkenshouder die subsidie wil. Allerlei complexe onderwerpen, terwijl ik – toen ik startte – net wist hoe een vergunning in elkaar hoort te zitten. De basiskennis had ik, maar ik was onervaren. Wat moest ik doen? Ik heb weleens naar mijn scherm gestaard en gedacht: wat heb ik mezelf op de hals gehaald…

Het probleem was echter niet mijn gebrek aan ervaring, maar dat ik geen hulp vroeg. Ik bleef watertrappelen. Zwom rondjes tot mijn collega en mentor (Berdien red.) belde. Zij gaf praktische tips die ik direct toe kon passen. Dat ik het niet alleen doe, was de belangrijkste les. Bij Exsin doen we het samen. Ik kan bij iedereen terecht. Maar ik moet het wel vragen. Het klinkt zo simpel en logisch, maar signaleer dat maar eens bij jezelf.”

Hoe zie jij jouw carrière bij Exsin voor je?

“De belangrijkste voorwaarden om carrière te maken, is initiatief nemen. Daadkrachtig zijn. Bij Exsin is veel mogelijk als je laat zien wat je wilt. Spreek het uit. Hier heerst een ‘Nee heb je, ja kun je krijgen’-mentaliteit. Door je wensen uit te spreken, weten mensen hoe ze jou kunnen helpen.

Bij Exsin is bijvoorbeeld ook de Exsin Academy. Wij leiden zowel onze medewerkers als klanten op. Dat lijkt mij wel wat. Trainen. Opleiden. Ik zie mijzelf workshops geven en kennis delen. Dat is mijn doel voor later. Dan wil ik mensen opleiden die bijdragen aan een gezonder en leefbaarder milieu. Mensen trainen die goed zijn voor de natuur. We willen toch allemaal wandelen door een mooi groen bos waar je verwend wordt door het gezang van vogels? Die rol heb ik voor mezelf voor ogen.

Doordat ik deze ambitie heb uitgesproken, denken collega’s mee. Wil ik een cursus doen? Een extra opleiding volgen? Dan moet ik dat aangeven. Maar eerst richt ik mij op kennis vergaren en ervaring opdoen. Bij Exsin krijg ik de kans om met het milieu te werken en naar een mooie carrière toe te werken. Stap voor stap. Hier is een gezonde, prettige sfeer met volop doorgroeimogelijkheden.”

Lees hier alle verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak direct kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team