Exsin. Aangenaam.

Wij zijn Exsin. Echte specialisten in het leveren van denkkracht en mankracht in de niche van vergunningverlening, toezicht en handhaving binnen het fysieke domein. Vanuit onze vestigingen in Zwolle en sinds kort ook Soest werken we inmiddels voor 22 van de 29 omgevingsdiensten, vele gemeenten, provincies, en 3 waterschappen.

Onze expertise

Grofweg doen we drie dingen, allemaal binnen onze niche:

  1. Vergunningverlening
    Wij handelen aanvragen voor omgevingsvergunningen correct en tijdig af. Van zowel burgers als bedrijven. Met de beste mensen in het vak.
  2. Toezicht en handhaving
    Wij helpen omgevingsdiensten, gemeenten, provincies en waterschappen aan capaciteit. Voor milieucontrole, bouwcontrole, correspondentie en het opleggen van sancties.
  3. Juridische ondersteuning
    Wij kennen het omgevingsrecht, natuurbeschermingsrecht en milieurecht. En weten hoe we dat toe moeten passen.

Dat doen we in vorm van projecten en detachering. En we werken door heel Nederland, dus we vinden snel de beste invulling voor uw afdeling.

De beste mensen

De mensen moeten het werk doen. En onze omgevingsprofessionals leveren verdraaid goed werk. Want wij hebben de beste omgevingstalenten op de markt. Talenten koppelen we aan senior adviseurs. Een mentor. Die mentor is ook bij ons als talent begonnen. Zo profiteren onze opdrachtgevers van alle voordelen van jonge talenten. Zonder de nadelen. Want die mentor zorgt ervoor dat ook jonge talenten van Exsin dat goede werk leveren waar we het over hadden. Verdraaid goed.

Maak kennis met het team

Opleidingsprogramma

Wij nemen opleiden serieus. Heel serieus. Daarom krijgen al onze omgevingsprofessionals een verplicht vierjarig opleidingsprogramma. Om het vak te leren. Maar ook om zichzelf te ontwikkelen. Met bijvoorbeeld een training op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Of omgaan met agressie. En dat programma is dus deels op maat. Want elk talent is uniek.

Pit

Onze omgevingsprofessionals hebben pit. In elke zin van het woord. Ze hebben zin in elke klus en elke opdracht. Zorgen voor sfeer en elan op elke afdeling. En bijten zich vast in elke taak. Omdat ze de kans hebben gekregen om carrière te maken in dat waar hun passie ligt. En die kans grijpen ze met beide handen aan.

small-border-bottom

Een greep uit onze opdrachtgevers

We praten niet graag over onszelf

Daarom laten we graag een klant aan het woord.

“De mensen van Exsin passen heel goed bij ons. Net of ze dezelfde bloedgroep hebben als wij. Zelfstandig werkende mensen die de samenwerking opzoeken. En met een enorme drive om goed werk te leveren. En met het juiste kennisniveau wat ze opdoen door de begeleiding en het opleidingsprogramma van Exsin.”

– Mirjam Lammers, Omgevingsdienst Achterhoek

“Ik vind twee dingen heel prettig aan Exsin. Ten eerste heb ik bij Exsin een vaste contactpersoon die ik rechtstreeks kan bellen. Hij kent mijn organisatie en begrijpt heel snel precies wat ik zoek. Ten tweede kan ik bij Exsin terecht voor detachering maar ook om bijvoorbeeld milieucontroles te laten uitvoeren. En dat tegen een vaste vooraf afgesproken prijs.”

– Marcel van der voet, Omgevingsdienst de Vallei

We werken in een markt met capaciteitstekort. Goede milieumensen zijn lastig te vinden.

Daarom helpt Exsin ons met het opleiden van trainees, ondersteunen ze ons bij het verlenen van vergunningen (zowel agrarisch als industrieel niet agrarisch) en is een aantal van hun mensen bij ons gedetacheerd, bijvoorbeeld een vergunningverlener en een jurist voor handhaving. Daarnaast maken we gebruik van diensten voor het juridisch laten toetsen van vergunningen en ondersteuning bij RO-vraagstukken. We werken best veel samen dus.

Bij Omgevingsdienst Achterhoek staat kwaliteit hoog in het vaandel en Exsin sluit daar mooi op aan. Het is een goed en professioneel bureau. Ze beoordelen vergunningen en meldingen grondig en geven advies dat juridisch houdbaar is. Doordat ze ook nog snel schakelen, goed meedenken en we korte lijntjes hebben, is het heel fijn samenwerken. We hebben echt het gevoel dat ze dicht bij ons staan en we met dezelfde doelen bezig zijn.

– Isabel van Dijk, Omgevingsdienst Achterhoek

“We huren Exsin voor voor extra capaciteit bij zowel vergunningen, toezicht als advies, bijvoorbeeld juridisch medewerkers. Een breed spectrum aan taken dus.
Wij kunnen niet 100% voorspellen waar het werkaanbod ligt, daarom werken we met een flexibele schil. Zo hebben we altijd de mogelijkheid om in te spelen op de actualiteit.

Wat ik prettig vind, is dat Exsin zijn processen goed op orde heeft. Ze leveren een acceptabele kwaliteit, zijn flexibel, denken met je mee, zijn proactief en ze hebben een reële tariefstelling. De mensen die er werken zijn tevreden en leergierig, het zijn professionals waar je van op aan kunt. Dat alles bij elkaar opgeteld, maakt dat we goed zaken kunnen doen met Exsin.”

– Ronald van Dolen, Omgevingsdienst IJsselland