Hierom wil Exsin meer ervaren omgevingsprofessionals aan zich binden

32 - 40
Zwolle
waar jij wil

“Normaal is het gezelliger op kantoor. Dan loop je tussen volle bureaus waar medewerkers van alle leeftijden zitten. Ze overleggen, bellen of tikken op toetsenborden. De sfeer is fantastisch. Daar kan ik echt van genieten.”  
Zo begint op vrijdagochtend om 09.00 uur het gesprek met Taede Wielstra (37), directeur van Exsin. In een leeg pand. Corona hè. Taede roept om ervaren professionals met meer jaren werkervaring: “Kom bij ons.” 

“We zijn in veel opzichten uniek,” vertelt hij. “Zo hebben we een eigen opleidingstak om jonge omgevingsprofessionals, die net van school komen, klaar te stomen voor het echte werk. Dat doen we, terwijl veel bedrijven dat niet durven. Wij geloven in jong talent. En, wij zijn er goed in. Daar staan we bekend om. We groeien lekker door. En daar wringt de schoen.” 
 
Waarom zoek je omgevingsprofessionals met tien jaar werkervaring? 
Er is tekort aan goede mensen straks. De gemiddelde overheid vergrijst. Je merkt dat daar kennis verloren raakt. De vraag naar goede mensen neemt toe. Met ons bedrijf spelen we daar op in. Wij leiden mensen op. Heeft een omgevingsdienst, gemeente, provincie of bijvoorbeeld een waterschap problemen met personeelsbezetting? Dan komen ze bij ons, want we zijn inhoudelijk goed.” 
 
“Omdat de vraag toeneemt, willen we onze opleidingscapaciteit vergroten. Door te groeien, kunnen we opdrachtgevers beter van dienst zijn. We zijn een vrij jonge organisatie. Dat is fijn in cultuur en sfeer, maar voor ons algemene ervaringsniveau is ervaring nodig om de balans te bewaken.” 
 
Wat maakt die zoektocht lastig?  
“Ons verhaal is gericht op jonge mensen die we opleiden. Schoolverlaters. Heb je onze website gezien? Maar we zijn niet alleen een opleidingsclub, we zijn een adviesbureau. Inhoudelijk denken we mee. Exsin is een stevige organisatie met veel kennis. Als je onze teksten op de website leest, is dat interessant voor iemand die net van school komt. Maar juist degene met tien jaar ervaring willen we ook binden. 
We moeten een ander verhaal vertellen. Over mensen die in de advieswereld worden gedetacheerd. Zij maken dat we die stevige organisatie zijn, met veel kennis. Al onze teams kunnen terugvallen op mensen met enorm veel ervaring. Dat is Exsin. En we willen groeien. Hebben ambities. Daarom zoeken we meer senior omgeving professionals. En bouwen we op dit moment aan een splinternieuwe website. Eentje die past bij die visie. Een website waar ook die ervaren professional zich thuis voelt” 
 
Wat voor mensen zoek je dan? 
“Iemand die nog steeds pit in zich heeft en zich kan meten met de inhoud. We zoeken mensen in wie een opleider schuilt. Trainers. Mensen die naast hun inhoudelijke werk, andere collega’s opleiden. Als we meer mensen willen opleiden, moeten we ook vaker kunnen terugvallen op iemand met ervaring.” 
 
Dat is klare taal, toch? Ben jij die ervaren omgevingsprofessional én wil je meer weten over Exsin? Neem dan contact op met onze accountmanagers. Zij leren jou graag kennen. Net als al die collega’s, van alle leeftijden, die normaal gesproken het kantoor vullen met overleggende, bellende en driftig op toetsenbord tikkende geluiden.  
 
Klik hier voor ons vacature aanbod  
 

Nieuws

29 april 2024

Ontdek ons 3-stappen-plan tot strategisch duurzaam samenwerken

Volg dit 3-stappen-plan om strategisch duurzaam samen te werken. Of volg onze gratis masterclass.
Lees meer
25 april 2024

Na 2023 zijn we ook ‘Beste werkplek 2024’!

Trots: na 2023 mogen we ons ook in 2024 Beste Werkplek noemen!
Lees meer
25 april 2024

We sluiten ons aan bij MVO Nederland

We zijn officieel lid van MVO Nederland, het bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers. Een hulpvolle stap in ons streven om nog meer onze duurzame verantwoordelijkheid te pakken.
Lees meer