“Hier is aandacht voor werk én privé, ook als het even wat minder gaat. Dat doet wel wat met je.”

“Hier is aandacht voor werk én privé, ook als het even wat minder gaat. Dat doet wel wat met je.”

Hij studeerde Milieukunde in Deventer en startte als toezichthouder toen Exsin een stuk kleiner was. Dertig mensen of zo. Marijn (30) werkt alweer 6 jaar bij Exsin en zag het aantal collega’s ruim verdubbelen. Toch voelt het voor hem nog steeds als kleine organisatie.

Wat is het meest veranderd in die zes jaar dat jij bij Exsin werkt?

“Werkinhoudelijk krijg ik steeds meer verantwoordelijkheden. Zes jaar geleden was ik zelf nieuw, werd ik opgeleid. Nu leid ik projecten en leid ik op. Mijn ervaring deel ik weer verder. Wat dat is, ervaring? Je wordt beter in communiceren, zelfverzekerder, makkelijker in contact zoeken en contact maken. Hoe ga je om met mensen? Daar word je voor opgeleid. Daarnaast word je een vraagbaak vaak voor bepaalde onderwerpen, zoals stookinstallaties, complexere bedrijven, of grotere industrie. Mijn ervaring deel ik weer verder.

Dat vragen vind ik belangrijk. Toen ik junior was vond ik het ook fijn dat ik iemand kon vragen en bellen. Dat hoort erbij. Dat maakt Exsin, Exsin. Korte lijntjes. Dat is niet veranderd.

Doordat mensen lang bij ons blijven werken, is er veel kennis in huis. Iedereen kan daar gebruik van maken. Als je één peper inhuurt, dan neemt hij een hele menselijke boekenkast mee.”

Een grote organisatie, die klein voelt, kun je dat uitleggen?

“Ik ken niet iedereen zo goed als in het begin, maar er wordt hier niet ingeleverd op aandacht. Je zit veel op je werk, je ziet jouw partner en familie toch minder dan veel collega’s. Dan is het belangrijk dat de sfeer goed is. Dat er aandacht is. Ook als het privé minder gaat.

Een voorbeeld? Ik heb een auto-ongeluk gehad, waar ik van moest revalideren. Mensen kwamen langs, ik kreeg tijdschriften, bloemetjes, telefoontjes. En ik kreeg alle tijd om te re-integreren.

Vervolgens kreeg ik een hernia. Ook toen kreeg ik de tijd om te herstellen. Exsin kwam zelf met een andere auto en een aangepaste werkplek, die beter pasten. Dan voel je dat je een goede werkgever hebt. Als ik vrienden spreek, of mijn vriendin, dan hoor ik wel dat het gewoon goed geregeld is hier.

Die sfeer? Dat is iets dat je moet ervaren. Hoe druk ik dat uit in woorden? We werken hard. Je werkt gezamenlijk aan projecten, doelstellingen, tevreden klanten. Het werk moet gewoon af. Maar zonder dat mensen alleen stampen en productie draaien. De nadruk ligt op groeien en leren. Dat uit zich dan weer in de omgang: iedereen is nodig. Je hoort erbij.

Het voelt soms alsof je aan het werk bent met vrienden. Je motiveert elkaar om resultaat te halen, om hard te werken. En we vieren regelmatig een feestje. Dan ontstaat er een andere band dan alleen collega’s. Dit is een hechte club, met aandacht voor werk én privé, dat doet wel wat met je.”

19 november 2021

Ben jij klaar voor de omgevingswet? Zo bereiden wij jou voor.

Competentietraining voor de Omgevingswet Wij nemen opleiden serieus. Daarom organiseren we in de Exsin Academy regelmatig soft skills trainingen, zoals presenteren, mensen meekrijgen en communiceren. Ook bieden we al de Digitale basistraining Omgevingswet. Hiermee krijg je.
Lees meer
17 augustus 2021

Column Ties Herfst: “Are these boats for fishing?”

Die vraag werd mij onverwachts gesteld, door een advocaat gezondheidsrechten uit Uganda. Aan dat moment denk ik zodra mij gevraagd word naar mijn drijfveren.
Lees meer
13 juli 2021

Beginnende jurist, al eens de mooie rechtsgebieden rond het omgevingsrecht overwogen?

Mijn naam is Suzanne (31) en ik ben jurist bij Exsin. Ik wil (beginnende) juristen uitnodigen om omgevings-, milieu-, bestuurs- of bouwrecht te overwegen .
Lees meer