De afstand tussen Terneuzen en Lauwersoog is 358 kilometer

Best een eind, niet? In Lauwersoog stap je op de boot naar Schiermonnikoog. Deze week spraken we Bart en Sjoerd. De een werkte maandenlang in Zeeland, de ander een dagje boven Groningen. Ze hebben één ding gemeen: ze begrijpen dat Exsin uitbreidt met een locatie in Soest. Die afstand, snap je?

Eerst even naar Terneuzen

De afstand vanaf Zwolle is 258 kilometer.

Sjoerd werkt alweer vier jaar bij Exsin. Toen hij begon, startte net een opdracht in Terneuzen, Zeeland. Een milieucontrole in akkerbouw, voornamelijk. Hij was toen 23, 24 jaar. Dus daar ging hij, samen met Robin, bijna 300 kilometer enkele reis. Ze hadden het zo gepland: maandag en dinsdag bereidden ze zich voor, woensdag en donderdag deden ze de controles, op vrijdag werkten ze die controles uit. Ze reden dus één keer heen, een keer terug en sliepen een nacht in een hotel. Prima te doen.

Zou hij het nog een keer doen? Sjoerd zou het misschien, heel misschien, voor een paar maanden, wel weer willen doen. De reis was lang, maar de ervaring prachtig. Langs de kust. De Zeeuwse kust. Andere cultuur, vooral gericht op toerisme, akkerbouw en havengebied. Een boeiende plek voor een omgevingsprofessional. 

Bovendien, in het hotel ontbeten ze elke ochtend met Zeeuwse Bolussen, met van die room er in. Erg lekker. Maar om daar 258 kilometer voor te rijden, dat is wel een eind.

Lees ook het verhaal van Sjoerd: “Hier kan ik groeien. Daar is Exsin echt goed in.”

Terneuzen | Foto: Eric Krull

En nu op de boot naar Schiermonnikoog

De afstand tussen Lauwersoog (daar vertrok de veerboot) en Zwolle is 124 kilometer.

We spraken ook Bart. Hij werkt bijna twee jaar bij Exsin en is in 2021 gedetacheerd bij de FUMO. Samen met Amarins ging hij naar Schiermonnikoog. Schiermonnikoog, ja. De veerboot vertrok om 09.30 uur. Op het Frysk Waadeilân werd de reis vervolgt per fiets. De wind in hun haren. Zo vrij als een vogel. Althans, zo voelde dat. Ze moesten natuurlijk gewoon werken. Ook agrarische controles. Complexe klus: een boer met koeien op zowel het eiland als vaste land. En een klacht over een mesthoop. Geuroverlast. Ging goed.

Het bezoek was kort, maar krachtig. De overtocht, de wind, de natuur, de vuurtoren. Helaas is de horeca nog gesloten, dus geen Fryske Sûkerbôle. Een goede reden om nog eens heen te gaan.

Lees ook het verhaal van Bart: “Bij Exsin word ik stap-voor-stap opgeleid tot ervaren omgevingsprofessional”.

Daarom hebben wij een locatie geopend in Soest

De afstand met Zwolle is 80 kilometer. Met Terneuzen 191. Scheelt toch weer.

Onze omgevingsprofessionals werken door heel het land. We zijn goed vertegenwoordigd in Flevoland, Overijssel, Friesland, Drenthe, Twente. Dat is vanaf Zwolle prima te bereizen. Ook in het zuiden en westen vinden steeds meer omgevingsdiensten, gemeenten en provincies ons. Daar is veel bedrijvigheid. Daar liggen kansen. Daar kunnen onze omgevingsprofessionals volop goed werk doen. Dan is het prettig dat we een kantoor hebben, dichterbij.

Dus. Kom maar op met die omgevingsprofessionals uit de rest van het land!

Ben jij ook een omgevingsprofessional met pit?

Wij zijn altijd op zoek naar talenten die ‘peper’ hebben. Die staan te popelen om aan de slag te gaan. Die nooit zijn uitgeleerd. No nonsense, scherp en fris.

21 december 2021

Zo zorgt onze HR-manager voor vrijheid en verbinding bij Exsin

Of het nou over toezicht, vergunningen of juridische zaken gaat, Exsin is continu in beweging. In deze reeks vragen we de leden van het MT wat hen bezig houdt. Dit keer Daisy, al 18 jaar werkzaam.
Lees meer
19 november 2021

Ben jij klaar voor de omgevingswet? Zo bereiden wij jou voor.

Competentietraining voor de Omgevingswet Wij nemen opleiden serieus. Daarom organiseren we in de Exsin Academy regelmatig soft skills trainingen, zoals presenteren, mensen meekrijgen en communiceren. Ook bieden we al de Digitale basistraining Omgevingswet. Hiermee krijg je.
Lees meer
17 augustus 2021

Column Ties Herfst: “Are these boats for fishing?”

Die vraag werd mij onverwachts gesteld, door een advocaat gezondheidsrechten uit Uganda. Aan dat moment denk ik zodra mij gevraagd word naar mijn drijfveren.
Lees meer