Werk dat dichtbij de samenleving staat

Ik werk als handhavingsjurist bij een gemeente. En dat is een prachtige baan! Het werk is dynamisch, veelzijdig, soms heel druk, dan weer wat rustiger, en vooral, werk dat dicht bij de samenleving staat.

Als handhavingsjurist behandel je onder andere handhavingsverzoeken, voer je gesprekken met inwoners, schrijf je besluiten, voer je bezwaar- en beroepsprocedures, voer je bestuurlijk overleg met de portefeuillehouder, adviseer je het college, beantwoord je adviesvragen. Zo is geen dag hetzelfde, en dat maakt dit werk zo mooi. En daar haal ik veel energie uit.

Een hoogtepunt voor mij was dat gelijk tijdens mijn eerste zelfstandige beroepsprocedure de rechter en griffier ter plaatse, dus op locatie, de situatie kwamen bekijken: een gerechtelijke plaatsopneming. Daarbij waren eiser, derde-partij en wijzelf als verweerder aanwezig. De rechter nam daarbij goed de tijd om vanuit alle perspectieven de zaak stevig te onderzoeken, en wandelde van het ene perceel naar het andere perceel, daarbij continu vragen stellende. Zo ging hij ook op de bank zitten in de woning van de eiser, om zo letterlijk vanuit de positie van de eiser te bekijken hoe de overlast ervaren werd. Ik vond het een bijzonder moment, zo met alle partijen ter plaatse, en te zien hoe de rechter zijn onderzoek uitvoerde. Pas later begreep ik dat deze gerechtelijke plaatsopnemingen zelden voorkomen. Heb ik even geluk gehad!

Sorry, je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het nog eens.
Je hebt je succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief! We houden contact.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en leesvoer van Exsin.