“Hier voel ik de vrijheid om te blijven leren.”

Susan (29) studeerde rechten en startte vlak na haar studie bij Exsin als juridisch adviseur omgevingsrecht, terwijl ze geen kennis had van het omgevingsrecht. Niet erg. Bij Exsin is talent het belangrijkste ingrediënt.

Ze werkt ruim een jaar bij Exsin, hoera! Hoe is het haar vergaan? Ze zocht immers een plek om nieuwe dingen te leren.

Je startte zonder ervaring in omgevingsrecht, veel geleerd?

“Ik had wel kennis van bestuursrecht, maar in het omgevingsrecht begon ik eigenlijk blanco. Tijdens het inwerktraject is mij ontzettend veel geleerd. Eerst leerde ik de theorie en al snel praktijk, door opdrachten van collega’s opnieuw te behandelen. Zo leerde ik ontzettend snel. Daarnaast liep ik enkele dagen mee met toezichthouders om nieuwe situaties te leren kennen. Nog steeds ga ik af en toe mee. Op deze manier zie ik de dingen in de praktijk, die ik als juridisch adviseur toets. Daar leer ik veel van.

Exsin neemt opleiden serieus. Hier voel ik de vrijheid om te blijven leren. Er is een opleidingsprogramma waarin continu cursussen aangeboden worden, zowel vakinhoudelijk als gericht op sociale aspecten. Bijvoorbeeld de cursus ‘Hoe krijg ik ze mee?’ Die maakt je bewust dat het karakter van de ander mede bepaalt hoe jij het best kunt communiceren. Ik kreeg dus een opleidingsprogramma met vakinhoudelijke kennis, persoonlijke ontwikkeling én praktijkervaring. En hiermee een vliegende start als jurist. ”

En nu? Zie je nog volop ruimte om door te leren?

“Op dit moment heb ik verschillende opdrachtgevers. Dat is ook heel leerzaam. Ik werk voor twee omgevingsdiensten en zit op een project binnen Exsin. De ene dag voer ik een juridische check uit of een rapport van toezicht klopt. De andere dag houd ik mij bezig met nieuwe wetgeving, zoals de omgevingswet. Bij twee verschillende omgevingsdiensten krijg ik hiervan het proces van implementatie mee. Die ervaring deel ik weer met collega’s bij Exsin.

Ik vind het erg prettig dat ik zo afwisselend werk doe. Als ik bij de ene opdracht even niet verder kom, kan ik mijn gedachten verzetten door met het ander bezig te gaan. En als ik iets niet weet? Dan bel ik een collega. Er is altijd wel iemand bij wie ik terecht kan. Bij Exsin werken veel mensen in wie ook een opleider schuilt, trainers. Mensen die naast hun inhoudelijke werk, andere collega’s opleiden. Ik leer elke dag weer bij.

Als ik een aantal jaar hetzelfde werk moet doen, dan zou ik twijfelen, maar hier voel ik de vrijheid om werk te kiezen dat ik leuk vind en steeds nieuwe dingen te leren. Elke keer als ik een uitnodiging voor een cursus ontvang denk ik ‘oe leuk!’. Dat is Exsin voor mij: hier voel ik de vrijheid om te blijven leren in het vakgebied dat mij aantrekt.”

Lees hier alle verhalen van onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak direct kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team