vergunningverlening

Vergunningverlening droge stof? Nee! juist enorm divers en uitdagend!

Vergunningverlening droge stof? Nee! juist enorm divers en uitdagend!
Met name bij industriële vergunningen als je het aan mij vraagt, dat is namelijk waar mijn interesse ligt. Industriële vergunningen zijn enorm divers van karakter, denk hierbij aan opslag van goederen en (gevaarlijke) stoffen, maar ook transportbedrijven, de voedingsmiddelenindustrie en hout- en metaalbewerkingsbedrijven. Ze komen in alle soorten en maten, van meldingsplicht tot vergunningplicht. Elke vergunning of melding is anders, en vereist een andere aanpak. Dat maakt het juist zo leuk!

Vergunningverlening is niet alleen regeltjes vastleggen. Je moet ook jezelf verplaatsen in de omgeving en bedenken hoe het beste voor de ondernemer en de omgeving bereikt kan worden. Hoe kan je er voor zorgen dat het (leef)klimaat van buurtbewoners en natuur zo optimaal mogelijk blijft en een ondernemer zijn bedrijf met passie en plezier kan exploiteren? Dat is de lijn waar je als vergunningverlening op moet balanceren, en dat is wat het zo leuk maakt.

Om dat te kunnen bereiken kan in het voortraject (het beoordelen van een melding of schrijven van een vergunning) preventief veel potentiële problemen of risico’s worden voorkomen door een goede samenwerking en afstemming met toezicht en juridisch. Als vergunningverlener ben je niet zo vaak ‘in het veld’ maar is het goed om samen te werken met de verschillende teams. Als mij iets opvalt tijdens een melding bespreek ik dit altijd met een toezichthouder om te kijken of hij/zij eens langs kan gaan om te kijken. Andersom gebeurt het vaak ook, sparren over wat er in de praktijk is waargenomen en hoe ik als vergunningverlener kan helpen.

Het is altijd goed om met elkaar in gesprek te gaan. Alle partijen kennen de wetgeving goed maar kijken er anders naar doordat we anders werken met diezelfde wetgeving. Zo komen we samen uit op wat het beste is voor zowel de ondernemer als de omgeving.

Met vriendelijke groet,
Maaike van der Meer
Vergunningverlener

Sorry, je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het nog eens.
Je hebt je succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief! We houden contact.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en leesvoer van Exsin.