Wij zijn altijd op zoek naar omgevingstalenten met pit.

Vacature - Vergunningverlener Bouw

Werkzaamheden

Als Vergunningverlener Bouw voer je overleg met aanvragers, beoordeel je aanvragen op juistheid en volledigheid, toets je aanvragen aan het wettelijk kader en stel je beschikkingen op in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, onderdeel bouw. Daarnaast beoordeel je meldingen in het kader van het Activiteitenbesluit. In deze functie ga je projecten uitvoeren voor gemeenten. De projecten kunnen bij de klant worden uitgevoerd of vanuit één van onze kantoren. We voeren projecten uit door het hele land.

De (dagelijkse) werkzaamheden bestaan onder andere uit:

- je neemt aanvragen en /of onderzoeken in behandeling, beoordeelt en handelt af;
- je verzorgt het opzoeken van juridische (achtergrond-)informatie en verstrekt relevante gegevens. Je bent in staat gegevens te beoordelen, onderzoekt de juistheid, volledigheid en bruikbaarheid en brengt een logische ordening aan. Je controleert de informatie in haar geheel voordat je deze verstrek;
- je hebt veel overleg met collega’s, burgers en professionals zoals architecten, aannemers en projectontwikkelaars en fungeert als vast aanspreekpunt. Je toetst, stemt af, coördineert en adviseert zowel individueel als in teamverband met andere productvelden als stedenbouw, verkeer, milieu, ruimtelijke ordening, stadsdeelbeheer, veiligheidsregio en welstand;
- daarnaast lever je een bijdrage aan de totstandkoming van operationeel beleid met betrekking tot het werkgebied en denk je mee over de mogelijke toepassingen van duurzaamheid in het werkveld.

Specifiek:

- omgevingsvergunningen bouw, sloop, uitweg, aanleg;
- toets milieu Omgevingsvergunning bouw;
- behandelen aanvragen lozingen buiten inrichtingen, brandveilig gebruik;
- incidentele festiviteit;
- melding brandveilig gebruik;
- volledigheidscheck aanvraag;
- informatieverstrekking over regelgeving, bestemmingsplannen en verduurzaming aan de balie;
- artikel 87 ontheffing Verkeersregels;
- bestemmingsplankaarten actueel houden;
- inzetten voor innovatie beleid (waaronder duurzaamheid), GCC, Beleid en andere afdelingen.

Functie-eisen

Als Vergunningverlener Bouw beschik je over:
- een afgeronde relevante HBO opleiding (bijvoorbeeld Bouwkunde);
- minimaal 3 jaar ervaring als vergunningverlener Bouw een adviesbureau, gemeente, provincie;
- kennis van relevante wet- en regelgeving;
- kennis omtrent ontwikkelingen in relevante wet- en regelgeving;
- uitstekende communicatieve vaardigheden;
- een gedreven en enthousiasmerende persoonlijkheid;
- rijbewijs B.

Wat bieden wij jou

Exsin biedt jou een contract voor bepaalde tijd met zicht op een contract voor onbepaalde tijd. We bieden een marktconform salaris en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je komt in een team te werken met leuke collega’s die hun kennis graag met jou willen delen en die ook graag van jou leren. Daarnaast bieden we je opleidingsmogelijkheden.

Solliciteren

Spreekt deze functie jou aan en voldoe jij aan de gestelde criteria, dan vragen we jou te solliciteren. Je kunt een motivatiebrief met bijbehorend CV sturen naar recruitment@exsin.nl met als onderwerp: sollicitatie Vergunningverlener Bouw. Voor meer informatie neem je contact op met Kirsten van de Pavert. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 06-10882469.

Wij komen ook graag in contact met Toezichthouders Bouw die als ZZP’er werkzaam zijn. Meer informatie voor jou als ZZP’er vind je hier.