Twee onmisbare eigenschappen voor een toezichthouder én de eigenaar van een webshop.

Twee onmisbare eigenschappen voor een toezichthouder én de eigenaar van een webshop.

Thomas (26) is toezichthouder bij Exsin én eigenaar van RIDESAFE.CC. Zij verkopen fietsaccessoires die bijdragen aan de veiligheid voor wielrenners. Het ene moment belt hij met zijn Italiaanse leverancier, het andere moment inspecteert hij opslagruimten voor gevaarlijke stoffen. Welke eigenschappen helpen zowel een zelfstandig ondernemer als een toezichthouder bij Exsin?

Als je een kans ziet, ga er dan voor

“Kansen grijpen is echt de belangrijkste eigenschap. Je krijgt in het leven kansen, die moet je niet laten liggen. Tijdens mijn studie verkocht ik met een maatje fietsaccessoires via Marktplaats. Dat ging zo goed dat we een website optuigden en ons aanmeldden bij de Kamer van Koophandel. Uit het niets werden we gebeld door een bekend sokkenmerk. Of we wilden samenwerken? Inmiddels hebben we een eigen sokkenlijn, met leveranciers uit Frankrijk, Italië en China. Zodra we een kans zien, dan grijpen we die.

Zo kwam ook Exsin voorbij. Ik studeerde integrale veiligheidskunde in Deventer. Alle facetten van veiligheid leerde ik, zoals sociale veiligheid, terrorismebestrijding en arbeidsveiligheid. Maar waar kon ik werken? Overal werd drie, vier, vijf jaar werkervaring gevraagd. Wie zou mij de kans geven? Toen kwam Exsin. Maar wat wist ik van omgeving en milieu? Ik sprong ook hier in het diepe. Ook als toezichthouder ontwikkel ik steeds door. Wat wil ik leren? Wat kan ik verbeteren? Dat je nieuwe dingen probeert, jezelf blijft uitdagen en kansen grijpt zijn belangrijke eigenschappen.”

Communiceer overtuigend

“Communiceren kun je echt leren. Bij het opleidingstraject van Exsin hebben we veel aandacht voor communicatie. Die lessen gebruik ik onbewust voor mijn onderneming. Bij RIDESAFE hebben we weleens gedoe met leveranciers over prijzen, of leveringen die niet goed gaan. Hoe ga je dan met de verkoper om? Met ontevreden klanten? Als je het standpunt en de beleving van de ander begrijpt, helpt dat jou op een slimme manier te reageren, zodat je samen naar de best mogelijke oplossing zoekt.

Als toezichthouder bij Exsin kom ik soms bij ondernemers die geen zin hebben: ‘Daar komt weer iemand van de overheid met allemaal regels.’ Dan is het belangrijk dat je kennis van zaken hebt en dit kunt overbrengen. Waarom zijn die regels? Wat levert het op voor het milieu? Het bedrijf? Als je een goed verhaal hebt én weet hoe je dit overbrengt, dan kun je samen verder komen. Effectief communiceren kun je echt leren.

Dat zijn de twee belangrijkste eigenschappen die mij helpen als zelfstandig ondernemer en omgevingsprofessional bij Exsin: kansen zien en grijpen én effectief communiceren. Overal zijn mogelijkheden om het resultaat te halen dat jij voor ogen hebt. De verantwoordelijkheid of je die grijpt, die ligt bij jezelf.”

Lees hier meer over de opleiding Effectief Communiceren die wordt aangeboden in de Exsin Academy >>

19 november 2021

Ben jij klaar voor de omgevingswet? Zo bereiden wij jou voor.

Competentietraining voor de Omgevingswet Wij nemen opleiden serieus. Daarom organiseren we in de Exsin Academy regelmatig soft skills trainingen, zoals presenteren, mensen meekrijgen en communiceren. Ook bieden we al de Digitale basistraining Omgevingswet. Hiermee krijg je.
Lees meer
17 augustus 2021

Column Ties Herfst: “Are these boats for fishing?”

Die vraag werd mij onverwachts gesteld, door een advocaat gezondheidsrechten uit Uganda. Aan dat moment denk ik zodra mij gevraagd word naar mijn drijfveren.
Lees meer
13 juli 2021

Beginnende jurist, al eens de mooie rechtsgebieden rond het omgevingsrecht overwogen?

Mijn naam is Suzanne (31) en ik ben jurist bij Exsin. Ik wil (beginnende) juristen uitnodigen om omgevings-, milieu-, bestuurs- of bouwrecht te overwegen .
Lees meer