Sprinklerinstallatie

Tijdens de milieucontroles bij grotere bedrijven (B2, C) kun je een sprinklerinstallatie tegen komen. Deze sprinklerinstallatie kan door milieu wet- en regelgeving geëist worden, maar dat hoeft niet. Bij veel sprinklerinstallatie wordt gebruik gemaakt van dieselgestookte sprinklerpompen. Vaak wordt vergeten dat dit stookinstallaties zijn. Let hier dus op tijdens je controle! Je zult na moeten gaan of een sprinklerpomp keuringsplichtig is op veilig functioneren, optimale verbranding en energiezuinigheid overeenkomstig SCIOS door een daartoe bevoegde instantie.

Let ook op het volgende: is er een interne dieseltank aanwezig in de sprinklerpomp of een externe met leidingen naar de sprinklerpomp? Bij een interne dieseltank: geen keuring van de brandstoftoevoerleiding. Bij een externe dieseltank: keuring van de brandstoftoevoerleiding + installatiecertificaat van de dieseltank.

Bij een sprinklerpomp kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat wordt voldaan aan de 500-uursregeling voor wat betreft de emissiemeting. Maar controleer in ieder geval het aantal draaiuren per jaar per pomp!

Sorry, je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het nog eens.
Je hebt je succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief! We houden contact.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en leesvoer van Exsin.