Remco Hultink , toezichthouder milieu binnen Exsin

Mijn naam is Remco Hultink en ik ben sinds februari 2017 toezichthouder milieu binnen Exsin. In de afgelopen twee jaar heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan binnen dit werkveld. Ik ben in de periode mei t/m december 2017 gedetacheerd geweest binnen de Omgevingsdienst IJsselland en in 2018 heb ik op projectmatige basis milieucontroles uitgevoerd voor de Omgevingsdienst IJsselland. Het verschil tussen een detachering en project is dat je bij detachering ‘fysiek’ wordt geplaatst binnen een organisatie en dat er van je verwacht wordt veelal op kantoor van de betreffende opdrachtgever aanwezig bent om de controles voor te bereiden en uit te werken. Op deze manier leer je zo’n organisatie beter kennen.
Het verschil met een project is dat je bij een project niet bij de betreffende opdrachtgever op kantoor aanwezig hoeft te zijn om je werkt uit te voeren, maar dat je de voorbereiding en uitwerking op het kantoor van Exsin kan doen. De betreffende opdrachtgever, in mijn geval de Omgevingsdienst IJsselland, dient voorafgaand aan de start van het project een lijst met adressen aan Exsin aan te leveren, die wij binnen het afgesproken tijdbestek bezocht moeten hebben. Vaak voer je dit met meerdere collega’s uit, afhankelijk van de grootte van het project ben je samen verantwoordelijk voor het resultaat. Dit houdt in dat alle controles binnen het afgesproken tijdbestek uitgevoerd moeten zijn.
Daarnaast is een project vaak heel divers ten opzichte van een detachering. Zo kan je binnen een project op één dag bij zeer verschillende typen bedrijven een afspraak hebben, denkende aan bijvoorbeeld een melkveehouderij, een metaalbewerker, de Intratuin of het plaatselijke dorpscafé. Het feit dat je bij zoveel verschillende bedrijven in de keuken mag kijken, waardeer ik enorm.
Een project draaien met meerdere collega’s vind ik persoonlijk erg leuk. Exsin bestaat uit een heel jong gedreven team en dat merk je pas als je samen een project aan het draaien bent. Iedereen staat open voor elkaars vragen en schiet elkaar te hulp om zo het project uiteindelijk op een mooie en goede manier af te sluiten. Daarnaast weten wij als Exsin maar al te goed professionaliteit met gezelligheid te combineren en dat zijn voor mij persoonlijk de belangrijkste pijlers.
Remco Hultink Toezichthouder Exsin
Sorry, je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het nog eens.
Je hebt je succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief! We houden contact.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en leesvoer van Exsin.