Wij zijn altijd op zoek naar omgevingstalenten met pit.

Vacature - Toezichthouder Bodem

Werkzaamheden

Als Toezichthouder Bodem controleer je op de naleving van de Wet bodembescherming en het Besluit bodemkwaliteit. In deze functie ga je opdrachten uitvoeren voor omgevingsdiensten, gemeenten en provincies. De werkzaamheden als toezichthouder bodem bestaan uit:

- het maken van risicoanalyses en indien nodig vertalen naar specifiek toezichtplan met risico's, beoordelingspunten en bijbehorende toezichtmethode en frequentie
- het bij grondwerken onderzoeken van de wijze waarop registratie van de in- en uitgaande grondstromen plaatsvindt (de grondbalans in kaart brengen)
- voorbereiden en uitvoeren van controles op (sanerings)locatie op basis van openbare en locatie specifieke bronnen, rechtstreekse wet- en regelgeving
- constateringen rapporteren, overtredingen melden, optreden tegen de overtredingen en ambtelijke vooraankondiging maken
- bij overtredingen de benodigde correspondentie verzorgen met de actoren
- handhaven bij (opnieuw) geconstateerde overtredingen conform de landelijke handhavingsstrategie
- het beoordelen van meldingen Besluit bodemkwaliteit
- tijdig signaleren welke specialisten en/of juristen moeten worden ingeschakeld en hun bijdragen op relevantie, toepasbaarheid en benodigde diepgang beoordelen

Functie-eisen

Als Toezichthouder Bodem beschik je over:
- een afgeronde relevante HBO opleiding (bijvoorbeeld Milieukunde)
- minimaal 1 jaar werkervaring op het gebied van bodem bij een adviesbureau, gemeente, provincie of omgevingsdienst
- kennis van relevante wet- en regelgeving (met name Wet bodembescherming, Besluit uniforme saneringen en Besluit bodemkwaliteit)
- kennis omtrent ontwikkelingen in relevante wet- en regelgeving
- uitstekende communicatieve vaardigheden
- een gedreven en enthousiasmerende persoonlijkheid
- rijbewijs B

Wat bieden wij jou

Exsin biedt jou een contract voor bepaalde tijd met zicht op een contract voor onbepaalde tijd. We bieden een marktconform salaris en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je komt in een team te werken met leuke collega’s die hun kennis graag met jou willen delen en die ook graag van jou leren. Daarnaast bieden we je opleidingsmogelijkheden.

Solliciteren

Spreekt deze functie jou aan en voldoe jij aan de gestelde criteria, dan vragen we jou te solliciteren. Je kunt een motivatiebrief met bijbehorend CV sturen naar recruitment@exsin.nl met als onderwerp: sollicitatie Toezichthouder Bodem. Voor meer informatie neem je contact op met Kirsten van de Pavert. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 06-10882469.

Wij komen ook graag in contact met adviseurs milieu die als ZZP’er werkzaam zijn. Meer informatie voor jou als ZZP’er vind je hier.