“Bij Exsin is een prettige sfeer, met volop doorgroeimogelijkheden”

Vincent (24) studeerde Ruimtelijke ontwikkeling en werkt nu anderhalf jaar bij Exsin. Zijn start was bijzonder: binnen twee weken zat hij weer thuis vanwege de corona-pandemie. Dat hij toch een vast contract kreeg, daar sprak veel vertrouwen uit.

Met welk woord zou jij jouw eerste jaar omschrijven?

“Dat was in één woord: spannend. Toen ik startte bij Exsin, begon ook de corona-pandemie. Als nieuwe medewerker heb je normaal gesproken een inwerkperiode op kantoor en ga je vervolgens met collega’s op pad. Dat viel beiden weg, omdat bijna heel Nederland thuis moest werken. Bovendien lukte het niet om een externe opdracht voor mij te vinden, omdat gemeenten vanwege het thuiswerken geen nieuwe collega’s inhuurden. En ik had maar een contract voor zes maanden. Voor iedereen een nieuwe situatie, maar voor mij extra spannend.

Vlak voor het einde van mijn contract kwam er toch een kans voorbij, bij de omgevingsdienst Rivierenland, in Tiel. Hier ben ik voor gegaan. Maar toch, was het niet te laat? Mijn contract liep bijna af en ik had nog niet zoveel laten zien. In juli kreeg ik post van Exsin. Ik dacht dat het een felicitatie voor mijn nieuwe appartement was, want ik zat in die periode in een verhuizing, maar het was een brief over mijn contract. Ik kreeg meteen een vaste aanstelling! Het geeft vertrouwen dat ze met mij vooruit durfden te kijken, ondanks die moeilijke beginperiode. Inmiddels is ook mijn detacheringscontract verlengd, dus dat vertrouwen heeft zich uitbetaald.”

Hoe werkt dat vertrouwen door in het werk?

“Collega’s zitten vaak lange tijd bij opdrachtgevers. Ik denk omdat Exsin echt goede mensen levert. Hier ben je geen nummertje dat uren moet maken. Het ontwikkelen van medewerkers is het primaire doel. Zo begon ik met kleine informatievragen en behandel ik nu reguliere omgevingsvergunning-aanvragen. Ik ontwikkel mij rustig door, op een plek waar ik inmiddels gewend ben en (bijna) iedereen ken. En elk half jaar vraagt mijn teamcoach of ik het naar mijn zin heb en wat mijn mijlpalen zijn (persoonlijke doelen red.). Wil ik mij verder ontwikkelen in het afhandelen van omgevingsvergunning-aanvragen, of wil ik de beleidskant op? Welke ambitie heb ik? Daarover zijn we eigenlijk continu in gesprek. Zodra ik wil dat er weer iets verandert aan mijn werk, dan kan ik dit kenbaar maken.

Het contact met mijn directe leidinggevende daarover is heel laagdrempelig. Ook buiten de reguliere functioneringsgesprekken heeft Exsin aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Niemand wil dat je iets opkropt en daardoor het plezier in je werk verliest. Elke vrijdag probeer ik daarom bij Exsin op kantoor te werken. Zo zie ik naast mijn collega’s waar ik gedetacheerd ben, ook mensen van Exsin. Dan spreek ik collega’s van andere disciplines, maar ook mijn leidinggevende en soms de directeur. Wat maak ik mee? Waar loop ik tegenaan? Dat gaat over werk én privé. Af en toe zo’n praatje is heel goed voor het vertrouwen.”

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak direct kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team