“Medewerkers zijn hier bewust met hun carrière bezig.”

Ronald (38) begon 12,5 jaar geleden als junior toezichthouder bij Exsin. Inmiddels is hij doorgegroeid naar teamcoach. Hij helpt nu 28 toezichthouders om hun werk zo goed mogelijk te doen. Te leren. Te groeien. Carrière te maken.

Jij hebt zelf carrière gemaakt bij Exsin, vertel eens?

“Zo kun je het inderdaad noemen. Toen ik hier begon, heetten we nog Sinnema. Dat is eeuwen geleden. We werkten met een handvol mensen. Er was geen inwerkperiode of opleidingsplan. Het was zwemmen of verzuipen. Maar de sfeer was gelijk goed. Ik startte als junior toezichthouder, onervaren. Toen was het al gebruikelijk dat je kansen die je ziet, kunt grijpen. Als je ze zelf aanpakt. Dat zit hier diepgeworteld.

Ik zag in de eerste jaren zaken die beter of anders konden. Mijn ambitie was bijvoorbeeld het opstarten van een opleidingsplan, zodat personeel gericht kon doorleren. Groeien. Ik begon vanaf niks, en dit inwerk- en opleidingsplan is gegroeid tot wat het vandaag is. Het is een groot succes. Professioneel. Mede hierdoor zijn onze medewerkers betrokken, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, groeien ze en blijven ze steeds langer werkzaam bij Exsin.

Dat medewerkers hierdoor bewust met hun carrière bezig zijn, dat is typisch Exsin voor mij. Daar ben ik wel trots op. Ik zie mensen groeien. Als iemand verbeterpunten of groeimogelijkheden ziet, voor zichzelf of het bedrijf, dan kan hij of zij dat aangeven. Altijd wordt er geluisterd en vaak concreet meegedacht over de volgende stap. Dan stellen we een doel en is het aan diegene om aan de slag te gaan. Zo verging het mij ook. Het bracht mij tot teamcoach inmiddels. DIt is echt een goede plek om jezelf te ontwikkelen.”

Wat wil je zeggen tegen iemand die toe is aan een carrièrestap?

“We zoeken ook ervaren omgevingsprofessionals. Mensen die nog steeds pit in zich hebben. Mensen van de inhoud. In wie een opleider schuilt. Trainers. Dat kan een mooie uitdaging zijn. Mensen die naast hun inhoudelijke werk, andere collega’s opleiden. We leiden talenten op en dus moeten we kunnen terugvallen op iemand met ervaring. Ben jij diegene? Aan de andere kant zoeken we ook ervaren mensen die met hun voeten in de klei staan en complexe opdrachten kunnen doen. Ook dan ben je welkom. Exsin geeft je de ruimte om zelf een carrièrepad te kiezen.

Zo zit ik als adviseur nog op de inhoud, maar steeds minder. Ik regel als teamcoach vooral dat mijn medewerkers goed kunnen werken. Ik spar met ze en beoordeel ze, maar ga ook op kraamvisite. Ik maak een opleidingsplan met ze, vraag een leaseauto voor ze aan, maar begeleid hen ook op de inhoud. Daar haal ik veel voldoening uit. Daar kies ik voor. Dat is mijn carrièrekeuze. En daarom vind ik Exsin is een goede werkgever. Ik gun iedereen zo’n plek om zijn of haar eigen carrière te maken.”

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak direct kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team