“Een ideale plek waar ik me geweldig kan ontwikkelen...”

Jordy (28) controleert als toezichthouder of bedrijven voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van milieu. Zijn vrije tijd besteedt hij onder andere aan autodetailing. Dat werkt ontspannend én levert snel resultaat.

Voor zijn werk heeft Jordy drie wensen: hij wil resultaat zien, niet de hele dag achter een bureau zitten én kunnen doorleren. Dat vond hij bij Exsin.

Eerst maar dat doorleren, hoe is dat geregeld bij Exsin?

“Tijdens mijn beginperiode kreeg ik veel begeleiding. Ik liep eerst drie maanden bijna elke dag met een andere toezichthouder mee. Al best snel mocht ik zelfstandig op pad. Zo werd ik goed opgeleid. Exsin geeft je de ruimte om je te ontwikkelen op jouw eigen manier. Jouw eigen tempo. De een heeft meer tijd nodig dan de ander, dat is hier niet erg. Als het werk uiteindelijk maar goed wordt uitgevoerd. Sindsdien blijft ik groeien in mijn functie door een breed aanbod aan cursussen. Exsin is een echte opleidingsclub.

Mijn ambities liggen bij een rol als KAM-Coördinator, dat is een staffunctie die verantwoordelijk is voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en de zorg voor het milieu. Als toezichthouder voer je controles uit, maar als KAM-coördinator bepaal je beleid. Dat is het verschil. Bij Exsin was die functie er nog niet, toch heb ik momenteel wel die rol bij een opdrachtgever. We onderzoeken nu of we deze functie vaker kunnen aanbieden.

Bij Exsin komen altijd kansen voorbij om te doen wat je leuk vindt. Kies je voor agrarische bedrijven, of juist industriële? Heb je ambities? Dan ga je met elkaar in gesprek om te kijken of je deze binnen Exsin waar kan maken. Bij mij kwam die kans van KAM-coördinator voorbij. Gelukkig zijn ze hier niet bang om jou in het diepe te gooien.”

Bekijk hier onze vacatures

Hoe past Exsin bij jouw drive om snel resultaat te halen?

“Goede vraag. Ik heb wel een voorbeeld. Niet lang geleden moest ik op controle bij een mechanisatiebedrijf. Het bedrijf was recentelijk gecontroleerd en ik verwachtte daarom geen overtredingen tegen te komen. Het tegendeel was waar. We constateerden meerdere onveilige situaties met risico op schade voor het milieu. Vervolgens overtuigden we de ondernemer om een aantal veranderingen door te voeren; van het aanleggen van een nieuwe wasplaats (vloeistofdichte voorziening), tot de aanschaf van een brandwerende veiligheidskast. Na een tijd deed ik ook de hercontrole. Toen bleek de ondernemer al onze punten te hebben opgevolgd.

Bij Exsin leiden ze je op om resultaat te halen. Zo stel je doelen voor korte en lange termijn. Die streef je samen na. Dat maakt hier werken zo prettig: je kiest een richting, stroopt je mouwen op en gaat aan de slag. De beste manier om te leren is door te doen, de komende tijd geldt dat voor mij als KAM-coördinator. Ik zit op een ideale plek waar ik me geweldig kan ontwikkelen: de functies zijn interessant, de faciliteiten zijn goed, de begeleiding is top en de werksfeer is open.”

Lees hier de verhalen van al onze medewerkers

Ook zo'n mooie baan?

Dat kunnen we ons voorstellen. Dus stel je voor! Wie weet heb jij binnenkort ook zo’n onvoorstelbaar toffe baan.

Bekijk vacatures

Maak direct kennis met je toekomstige collega’s!

Meet the team