Flexibiliteit is de weg naar …

Vanaf 10 maart 2020, tevens mijn verjaardag, kreeg ik van mijn opdrachtgever, #Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN), te horen dat ik voor onbepaalde tijd thuis moest werken. Korte tijd later werd duidelijk dat fysieke controles uitvoeren bij bedrijven ook niet langer verantwoord was als gevolg van de genomen Coronamaatregelen. En daar zit je dan als toezichthouder milieu en Wet natuurbescherming, ‘alleen’ thuis achter je laptop zonder dat je werkzaamheden buiten kunt uitvoeren. De ODBN kon de eerste weken nog voorzien in werk ter voorbereiding op controles, maar ook dat kon niet oneindig doorgaan. Na korte tijd kwam dan ook het onvermijdelijke bericht dat we niet langer volledig konden worden ingezet. Tsja, wat doe je dan?

In dit geval bleken de ODBN, Exsin en ik allen flexibel en ben ik teruggekeerd op het oude nest: vergunningverlening Wnb. Na 3 jaren vergunningen voor de ODBN te hebben behandeld was ik in 2017 geswitched naar toezicht milieu en Wnb, en nu in 2020 dus weer terug. In Corona tijd was hier namelijk nog genoeg werk beschikbaar, mede door de uitspraak van de Raad van State van 29 mei 2019, en was er een plekje vrij. ODBN blij, Exsin blij, en natuurlijk ik ook blij. Want als ik 1 ding heb geleerd door de jaren heen, in stilzitten ben ik niet zo goed.

Terug op het oude nest bleek al gauw dat er een uitdaging lag voor de ODBN om de flexibele schil gevuld te krijgen. Samen met het commerciële team van Exsin hebben we gekeken naar de mogelijkheden. Op die manier zijn we er samen in geslaagd om een extra vergunningverlener in te zetten bij de ODBN. Zo geeft iedere uitdaging weer zijn eigen beloning. Ook in moeilijkere tijden zijn er altijd kansen.

Nick Stap

Toezichthouder Milieu/ Wet natuurbescherming

Sorry, je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het nog eens.
Je hebt je succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief! We houden contact.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en leesvoer van Exsin.