Een afwisselende dag bij Omgevingsdienst Rivierenland

Voor wie denkt dat vergunningverleners de hele dag niets anders doen dan vergunningen schrijven, hierbij een beschrijving van mijn afwisselende werkdag bij de Omgevingsdienst Rivierenland.
5.00 de wekker gaat. Snel douchen en dan op naar de trein. In de trein even rustig opstarten met een ontbijtje, de krant en het lezen van mijn mail. Wanneer ik om half 8 het kantoor binnenstap, is een collega al ijverig aan het werk. Ze worstelt met het begrip inrichting uit de Wet milieubeheer.
Behoort die loods een straat verderop ook tot de inrichting? Een Exsin collega belt met vragen over het project dat we uitvoeren voor de ODBN en waarvan ik de projectleider ben. Ik hang op en meteen belt de volgende Exsin collega: ‘je hebt laatst uitgezocht of afvalbedrijven die accu’s opslaan een IPPC-installatie hebben’. Zou je die memo even naar me kunnen sturen? Daarna beantwoord ik nog allerlei vragen van mijn collega’s bij de ODR; over een LPG tankstation, het berekenen van de ammoniakemissie bij gecombineerd huisvestingsysteem voor varkens, of de BREF afvalstoffen van toepassing is bij een IPPC-installatie intensieve veehouderij.
Ondertussen help ik een collega met het maken van een besluit voor het intrekken van een vergunning. Daarna overleg ik met een jurist en akoestisch specialist over het opleggen van maatwerkvoorschriften bij een supermarkt die niet aan de geluidsnormen voldoet en waar de bewoners al jaren klagen. Voor het teamoverleg nog snel even de zon in en na het teamoverleg meteen verder met het intrekkingsbesluit en het afstemmen met 2 juristen over de maatwerkvoorschriften.
Sorry, je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het nog eens.
Je hebt je succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief! We houden contact.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en leesvoer van Exsin.