Dertiende maand

Begin deze maand hoorde ik iemand zeggen: “Januari 2021 voelt nu al als een dertiende maand van 2020”. Inderdaad, 2020 was een bijzonder jaar. Dat weten we inmiddels wel. Tegelijkertijd hebben we in korte tijd veel geleerd: thuis werken, online vergaderen… Ook dat weten we.

Maar wat gaan we nu anders, beter doen in 2021? Nemen we de positieve dingen die we hebben geleerd ook mee het net begonnen jaar in? Of kiezen we voor de oude patronen en stappen we bijvoorbeeld weer dagelijks in de auto? Misschien wat cliché, maar 2020 was wel een goed jaar om deze en andere vragen eens tegen het licht te houden.

Een ander voorbeeld. Vorig jaar las ik, in een krantenartikel, dat na 14 jaar studie was gebleken dat ellebogenwerk niet beter is voor je carrière. Het geheim van een succesvolle carrière lag hem erin dat je extravert moet zijn. Nou ja, als introvert mens kan je daar niet zoveel mee. Of een pandemie een goede reden is om dit soort patronen eens om te gooien… Ik ben er nog niet uit.

Wat ik wel weet is dat ik als adviseur bij Exsin weer aan de slag mag dit jaar. En vanaf januari in het werkveld van Bouw en RO. Ik heb er zin in! Wat er in 2021 allemaal wel of niet gaat veranderen, daar hebben we ook niet zoveel invloed op. Dat weten we nog van het vorige jaar. Maar laat die dertiende maand maar komen! Samen met mijn collega’s van Exsin hoop ik er weer een goed jaar van te maken.

Robert Westerhof
Juridisch adviseur omgevingsrecht

17 augustus 2021

Column Ties Herfst: “Are these boats for fishing?”

Die vraag werd mij onverwachts gesteld, door een advocaat gezondheidsrechten uit Uganda. Aan dat moment denk ik zodra mij gevraagd word naar mijn drijfveren.
Lees meer
13 juli 2021

Beginnende jurist, al eens de mooie rechtsgebieden rond het omgevingsrecht overwogen?

Mijn naam is Suzanne (31) en ik ben jurist bij Exsin. Ik wil (beginnende) juristen uitnodigen om omgevings-, milieu-, bestuurs- of bouwrecht te overwegen .
Lees meer
16 juni 2021

Twee onmisbare eigenschappen voor een toezichthouder én de eigenaar van een webshop.

Thomas (26) is toezichthouder bij Exsin én eigenaar van RIDESAFE.CC. Zij verkopen fietsaccessoires die bijdragen aan de veiligheid voor wielrenners.
Lees meer